A Tűbarátság foltvarró csoport kiállítása a református óvodában

Tiszafüred, 2015. december 2. Bán Zsigmond Református Óvoda

December 2-án a Tűbarátság foltvarró csoport kiállításának megnyitóját tartották a Bán Zsigmond Református Óvodában. A megnyitón jelen volt a csoport több tagja is.

A református óvoda folyosója egyúttal egy kis galéria is, ahol meg-megújuló kiállítások várják az intézménybe érkezőket. Az óvodapedagógusok szorgalmasan dolgoznak azon, hogy az érkező szülőket és a gyerekeket szép környezet fogadja.  A felnőtteket elsősorban a kis tárlat hangulata érinti meg, az óvodások pedig a játékot, a meséket, a külvilágról szóló ismereteket keresgélik, amikor itt nézelődnek. A galéria ezúttal a karácsony hangulatát közvetítette a látogatóknak. Valójában két kiállítás volt itt: a Tűbarátság foltvarró csoport a saját kézimunkáiból válogatta és állította ki azokat, amelyeket a közeledő ünnep ihletett, az óvó nénik pedig összegyűjtöttek és elrendeztek olyan tárgyakat, amelyek a fonalkészítéshez vagy -feldolgozáshoz, a Télapóhoz, az adventhez vagy a karácsonyhoz kapcsolódnak.

reform1 reform4 reform3 reform5

Az egyik csoportszobában gyűltek össze az óvodások és a Tűbarátság foltvarró csoport néhány tagja, hogy egy kis ünnepség keretében nyissák meg a kiállítást. A jelenlévőket Gyémánt Jánosné óvó néni köszöntötte Bemutatta a gyerekeknek a csoport tagjait, majd elmesélte, hogy a foltvarrás során a színeket és a formákat kell egymás mellé igazítani. Ehhez a munkához szorgalom és szeretet szükséges. Az óvoda nevében megköszönte a csoport tagjainak, hogy elhozták kézimunkáikat a gyerekekhez.

Az óvodások versekkel, dalokkal köszöntötték a vendégeket.

A Tűbarátság foltvarró csoport nevében Bodó Árpádné köszönte meg a lehetőséget, hogy itt is bemutatkozhattak. Egy faliképet adott át az óvó néniknek, amelyet ajándékba hoztak az óvodásoknak.

Közös éneklés után a csoportok megnézhették a galériában látható kiállítást, ahol a szép kézimunkákon látható csengők, angyalok, fenyőfák is jelezték, közeledik az ünnep, a várva várt karácsony.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv december 9-ei adásában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról