Rendőrök köszöntötték a nőket

Tiszafüred, 2016. március 8.

Március 8-án, reggel kellemes meglepetés várta azokat a lányokat, asszonyokat, akik a Fő utcán, a Tiszafüredi Rendőrkapitányság épülete előtt haladtak el. A kapitányság munkatársai – közúti ellenőrzés helyett – egy-egy szál virággal köszöntötték az arra járókat.

Március 8-a, a nőnap ezúttal borongós, de nem kellemetlen időjárással köszöntött ránk. A reggeli csúcsforgalomnak már vége volt, amikor fél kilenc után a Tiszafüredi Rendőrkapitányság négy munkatársa egyenruhában, kezükben virágcsokorral elfoglalta a helyét a kapitányság épülete előtt. A láthatósági mellény még feltűnőbbé tette a rend őreit, ezért egy-kettőre lelassult a Fő út forgalma, ahol a csatornaépítés miatt egyébként is negyvenes tábla van elhelyezve.

A kapitányság rendészeti osztályának vezetőjét, Potornai Zoltán alezredest szólítottuk meg, aki egy-két mondattal utasította az akcióban részt vevő rendőröket. Az alezredes elmondta, hogy nagyon régen, legalább húsz éve már annak, hogy ezek a közlekedésbiztonsági akciók elkezdődtek. A nőnapi virág, a húsvéti tojás, a december 6-ai Mikulás is része azoknak a programoknak, amelyeket az év folyamán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság anyagi támogatásával valósítanak meg. Az akció célja az, hogy a rendőr ne csak úgy jelenjen meg a lakosság körében, mint szigorú, büntető hatóság, akivel nem jó találkozni. Ismerjék meg az emberek a testületnek egy másik arcát, amikor az egyenruhás kedves, barátságos, és nem azért állítja meg a polgárokat, hogy figyelmeztessen, számon kérjen. A nőnapi köszöntés egy országos akció, amelyben a rendőrkapitányságok – a helyi lehetőségeket figyelembe véve – szervezik meg március 8-án, a közlekedésben részt vevő hölgyek köszöntését.

n1 n2 n3 n4 n6 n7 n8 n9

Azoknak a járművezetőknek, kerékpárosoknak, akik a kapitányság előtt haladtak el, valószínű, nem a nőnap jutott eszébe, amikor a rendőrök megállították őket. De akkor, amikor az egyenruhás, udvarias fiatalember átadta a meglepett női vezetőknek a virágot, már megkönnyebbült sóhaj és nevetés volt a válasz. Köszönöm, köszönjük … Jó utat kívánok!

Néhány, gyalogosan erre járó lánynak, asszonynak is jutott a virágból, így számukra sem kellett elmagyarázni, hogy mi is történik a Fő útnak ezen a szakaszán. A személygépkocsik számára nem volt menekülő útvonal, nem lehetett kikerülni az ott álló rendőröket, de láttunk egy-egy kerékpárost, aki gyorsan leszállt a nyeregből és a járdán, a fák takarásában igyekezett észrevétlenné válni. Pedig ebben a félórában a kapitányság munkatársai valóban nem végeztek közúti ellenőrzést, nem kértek jogosítványt, nem pillantottak a kerékpárra, hogy megvan-e a kötelező felszerelés.

Az akció miatt egy-egy pillanatra ugyan feltorlódtak a járművek, amikor a megállított személygépkocsit nem lehetett kikerülni, de aztán mindenki haladt tovább. Az éppen erre járó, a közlekedésben részt vevő nők néhány udvarias szóval és egy szál virággal lettek gazdagabbak ezen a délelőttön.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv március 9-ei adásában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ülésezett a képviselő-testület szeptember 13-án
2. Sajtótájékoztató a Nagykun-Hús Kft. telephelyén
3. Könyvek és programok a könyvtárból
4. A vándor Biblia a református gyülekezetben
5. Száz önkéntes vett részt a TeSzedd! akcióban
6. Újabb pályázatot készítenek elő a gimnáziumban
7. Az egykori „kisspálosok” 55 éves osztálytalálkozója
8. XI. Őszi Vigadalom Tiszaigaron
9. Betyártalálkozó a Patkós csárdánál
10.Őszi Folklór Fesztivál Tiszaszentimrén
11.IV.Tiszavégi nap
12.A Cseperedő Óvoda szüreti rendezvénye
13.Szüreti mulatság a református óvodában
14.Megnyílt Gruber József jubileumi kiállítása

Aktuális (2017. szeptember 20.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról