A Természet Operaháza 2016. sajtótájékoztató

Tiszafüred, 2016. március 23. Tisza Balneum Hotel

Március 23-án, a Tisza Balneum Hotelben, sajtótájékoztatón mutatták be a Tisza-tavi fesztivál, a Természet Operaháza elnevezésű rendezvénysorozat programját. Az elmúlt évben megrendezett egynapos komolyzenei-kerékpáros túra ebben az évben háromnaposra bővül, és - a tervek szerint – fantasztikus zenei élményeket kínál majd a résztvevőknek.

A tájékoztató résztvevőit Galó Anita, az Alföld Szíve Turisztikai Egyesület titkára, a megyei önkormányzat munkatársa üdvözölte.OPERA_1

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy a Természet Operaháza a Tisza-tavi idegenforgalom zászlóshajója lesz, amely az ország legvadregényesebb részén összekapcsolja a kultúrát és a kerékpározást. A programok kitűnőek – mondta Kovács Sándor -, a szervezők kiváló munkát végeznek. Erre a programra fel lehet fűzni a tó összes településének nyári eseményeit. A fesztivál felhívja a figyelmet a Tisza-tóra, és lendületet ad majd a térségnek.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte a megjelenteket. Véleménye az volt, hogy ez egy országos szintű rendezvény, amelyhez Heves megye minden támogatást megad.

A szervezők nemcsak programot, de zenét is hoztak magukkal: a szolnoki Vivaldi Keresztény Kamarazenekar több zenemű előadásával, majd Somogyi Anita operaénekes egy Händel-opera részletével mutatkozott be.

Debreczeni Ildikó, a Természet Operaháza fesztiváligazgatója arra vállalkozott, hogy a három napos program vázlatát mutassa be a jelenlévőknek. Az öt oldalas, részletes tervezet már napokra lebontva tartalmazza a fesztivál helyszíneit, előadóit. A fesztivált népszerűsítő prospektus számadatokat is tartalmaz. A To’perának nevezett nyitó nap, július 15-én Tiszafüreden lesz, ahol 127 művésszel találkozhat a közönség, négy helyszínen. Ekkor szakmai előadásokkal, kiállításokkal, interaktív színházzal, este gálakoncerttel várják az érdeklődőket. Július 16-án kerül sor a Tisza-tavi kerékpártúrára, tíz helyszínen, 92 előadó várja a túrázókat. A Boat d’ Opera résztvevői a tó különleges részein, csónakból hallgathatnak minikoncerteket.

A szervezők egy meglepetést is hoztak Tiszafüredre, a Tisza-tó himnuszát, amely Czomba Imre zeneszerző alkotása.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere kiváló kezdeményezésnek tartja a sport és a kultúra ilyenfajta összekapcsolását. A polgármester elmondta, hogy már a múlt évben is nagy élmény volt részt venni a túrán. Ebben az évben a fesztivál egyik helyszíne a kerékpáros centrum lesz.

Molnár Anita, a Turizmus Zrt. Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője a rendezvényt turisztikai szempontból OPERA_2elemezte. A Természet Operaháza ez új turisztikai termék, hiszen olyan eseményt hoz létre, ami máshol nincs. Több előnye van a terméknek: dinamikusan fejlődő, fejleszthető, több száz kilométerrel is érkeznek majd a vendégek, a turizmusban keresletbővülést jelent. A rendezvény jól kommunikálható, a Tisza-tavat magasra pozícionálja.

A sajtótájékoztató után volt lehetőség még további eszmecserére.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv március 30-ai adásában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Felszentelték a katolikus iskola kápolnáját
2. Új könyvek érkeztek a városi könyvtárba
3. Prevenciós előadások a gimnáziumban
4. Alapítványi bálját tartotta a katolikus iskola
5. Pályaorientációs nap a Hámori Szakgimnáziumban
6. Kürti László költő volt a könyvtár vendége
7. Hírek, események a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-nél
8. Szávoszt Katalin keramikusművész kiállítása
9. Molnár Lajos mond mesét
10.Részletek a Háromszék Táncegyüttes előadásából

Aktuális (2017. november 22.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról