A 90 éves Kulcsár Sándor köszöntése

Tiszaszőlős, 2016. ápriis 13.

Április 13-án köszöntötték - tiszaszőlősi otthonában - Kulcsár Sándor bácsit, 90. születésnapja alkalmából. Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot és az önkormányzat ajándékát Kerekes András polgármester és Oláh Vince alpolgármester nyújtotta át az ünnepeltnek.

A Főnix Televízió munkatársai már nem először látogatták meg Kulcsár Sándor bácsit, akinek élete összefonódott a citerával. 2011. december 7-ei adásunkban láthatták a televízió nézői azt a hosszabb beszélgetést, amelyet Sanyi bácsival készítettünk, aki akkor életéről, a citeráról, a muzsikáról mesélt.

A 90. születésnapra a család hívta meg munkatársainkat. Ez volt az úgynevezett hivatalos köszöntő, Tiszaszőlős Község Önkormányzata részéről, míg a család néhány nap múlva, a hét végén jön majd össze, hogy köszöntsék a papát.

Kulcsr2 Kulcsr1 Kulcsr3 Kulcsr4

Kulcsár Sándor 1926. április 13-án született, Tiszaörvényen. Már tizenévesen próbálgatta társaival a citerát. Fosztás, dohánycsomózás idején küldték el először a citeráért, hogy jobban haladjon az egyhangú munka. 1947 őszén került Tiszaszőlősre, itt ismerkedett meg feleségével. Juliskával 1950-ben házasodtak össze. Három gyermekük született, sajnos fiukat még fiatalon elveszítették. Sándor bácsi nyugdíjazásáig a Kunhegyesi Állami Gazdaságban dolgozott. 1982-ben alakult meg a citera kör, aminek ő lett a vezetője. Sándor bácsi megszerezte az oktatói vizsgát, és a faluban tanította a jelentkezőket a hangszer kezelésére, a népzenére.

A kis ünnepségre érkezőket terített asztallal várták a család tagjai, akik között ott volt a Hollandiában élő unoka és a család legkisebb tagja, a három hónapos dédunoka.

Kulcsr5 Kulcsr6 Kulcsr7 Kulcsr8

Először Kerekes András polgármester olvasta fel azt az emléklapot, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök kifejezte a társadalom tiszteletét az ünnepeltnek. A polgármester jó egészséget, sok boldogságot kívánt Sándor bácsinak. Tiszaszőlős Község Önkormányzata nevében Oláh Vince alpolgármester nyújtotta át az önkormányzat ajándékát, illetve Juliska nénit is köszöntötték egy csokor virággal.

Sándor bácsi jókedvűen fogadta a köszöntőket, és reméli, hogy öt és tíz év múlva is megkeresik majd a hivatal részéről.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv április 20-ai adásában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. A Magyar Rákellenes Liga felhívása
2. Közbiztonsági fórum Tiszafüreden
3. Előadás a gluténmentes táplálkozásról
4. Erdélybe küld gyommag-gyűjteményt a szakember
5. Megkezdődött a Foltvarró Fesztivál
6. Séta az egészséges életmód jegyében
7. Esti mesét mond: Molnár Donát
8. Nagyszabású rendezvényt tartottak Kunmadarason
9. Varró Dániel költő-műfordító volt a könyvtár vendége
10.Foci: 5:2 arányú győzelem!
11.Beszélgetés Abádszalók polgármesterével

Aktuális (2017. október 18.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról