II. Rendőr Tisza-tavi Triatlon

Tiszafüred, 2016. május 13. Morotva kerékpáros pihenőpark

Május 13-án, a Morotva kerékpáros pihenőparkban rendezte meg Tiszafüred Város Önkormányzata és a Tiszafüredi Rendőrkapitányság a második Rendőr Tisza-tavi Triatlont.

Az első Tisza-tavi Rendőr Triatlon megszervezésére 2015. május 8-án került sor. Akkor ragyogó idő várta a program résztvevőit, ezúttal viszont a meteorológusok esős, viharos időjárást ígértek erre a szombati napra. Úgy tűnik, Szent Györgynek, a rendőrök patrónusának sikerült intézkednie, hogy az esőt hozó felhők elkerüljék a Tisza-tó vidékét ezen a napon.

A program megszervezéséhez csatlakozott Tiszafüred Város Önkormányzata (a képviselő-testület 76/2016. április 7-én meghozott határozata alapján), így biztosabb pénzügyi háttérrel és a lebonyolításhoz nyújtott segítséggel egyszerűbb lett a rendőrkapitányság feladata. A Morotva kerékpáros pihenőpark ezúttal is nagyszerű helyszínt biztosított a rendezvénynek: a sátraknak, a sporteseményeknek, a szülőkkel érkező gyermekeknek. A versenyzők családtagjai számára is gondoskodtak szórakozásról: a kisebbeket a játszótér várta, illetve a versenyek után a tiszai vízirendészet munkatársai hajókirándulásra vitték a jelentkezőket. A meghívott vendégek között magas rangú rendőri vezetők is voltak: Simon Tamás dandártábornok lett a zsűri elnöke, illetve a nap folyamán meglátogatta az eseményt Czinege László rendőr dandártábornok, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Urbán Zoltán ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A sportnapra 15 csapat érkezett, a tiszafüredi rendőrökön kívül a megye kapitányságainak küldöttsége, néhány önkormányzati és Heves megyei rendőr csapat, Hajdú-Bihar megyét ezúttal a balmazújvárosiak és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai képviselték. A helyi kapitányság partnerszervezetei közül jelen voltak a tűzoltók, a polgárőrök, a polgármesteri hivatal és a Tiszafüredi Járásbíróság munkatársai is. A csapatok összetételét meghatározták a versenyszámok, 11 fő ült be a sárkányhajóba, két-két főből állt a szakács és a lábteniszben induló egység, illetve a kerékpáros vetélkedőben egy vagy két főre volt szükség. Az első helyezett csapat számára díjat ajánlott fel dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője. Serleget vehetett át minden versenyszám első helyezett csapata, illetve a Tiszafüred Szakácsa vándorkupa is ott díszelgett az asztalon.

tri2 tri4 tri0 tri1

Halmai Ferenc rendőrkapitány köszöntőjéből kiderült, hogy ez a nap a „Haverok, buli, Fanta”, azaz a Rendőrök, sport, buli és babgulyás jegyében telik majd el. A nap programjáról elmondta, hogy a triatlon versenyszámokon kívül (lábtenisz, főzés és sárkányhajó) még egy kerékpáros elméleti és ügyességi vetélkedőre is várják a résztvevőket. A főzőversenyen a hagyományos pusztai ételek valamelyikét kellett elkészíteni a csapatoknak. Felhívták a szakácsok figyelmét arra, nehogy menzai ételt készítsenek, tegyenek bele mindent a pörköltbe, a paprikásba, amitől az finom és egészségtelen lesz. A főzőversenyen nemcsak a végeredményt ízlelte meg a zsűri, hanem ellenőrizte a munkafolyamatokat, a konyha környezetét és a tálalást is.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere bejelentette, hogy a következő évek rendőr triatlon versenyét is közösen kívánja megszervezi az önkormányzat és a rendőrkapitányság. A polgármester elmondta, hogy Tiszafüred sportos város, a képviselő-testület célja az, hogy minél több sportrendezvénynek adjon otthont. Kívánta a résztvevőknek, hogy érezzék jól magukat, és térjenek vissza pihenni Tiszafüredre és a tó mellé.

tri3 tri8 tri5 tri6

Az egyes versenyszámok lebonyolításáról a szervezéssel megbízott szakemberek adtak tájékoztatást. Virág Tibor, a City Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület edzőjeként a sárkányhajó-verseny szabályait ismertette. Felhívta a figyelmet arra, hogy a mentőmellény viselése mindenkinek kötelező, mert a biztonság a legfontosabb. Mivel voltak olyanok, akik még nem rendelkeztek gyakorlattal a sárkányhajózásban, számukra elmondta, hogy inkább kisebb csapásszámmal, de egyszerre evezzenek, ez eredményesebb lesz. Ez a verseny két fordulóból áll, az értékelésnél a jobb időeredményt vették figyelembe. A rajt 9 óra után volt, a pihenőpark mellett. A főzőverseny zsűrije nevében Simon Tamás köszöntötte a résztvevőket, aki arra buzdította a csapatokat, hogy megfelelő kalória legyen az ételekben, mert erre szüksége van a versenyzőknek. Az ételekből készített kóstolót 12 óra után kell feltálalni a zsűrinek. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Ferge Levente alezredes volt a lábtenisz szervezője, aki elmondta, hogy a résztvevőket négy csoportba osztották, akik két pályán játsszák a mérkőzéseket. Minden csoportból a legjobb jut a négyes döntőbe. Potornai Zoltán rendőr alezredes egy kerékpáros vetélkedőre hívta a résztvevőket, amely egy 15 kérdésből álló tesztlap kitöltésével kezdődött, majd egy ügyességi pályán kellett végigmenni a kerékpárral. A két eredmény összeadásával számolják ki, hogy ki volt a legjobb. A kerékpáros vetélkedőben is volt díjazás, de az nem számított bele a triatlon végeredményébe.

A megnyitó végén Halmai Ferenc rendőrkapitány jó szórakozást, versenyzést kívánt a jelenlévőknek.

A kellemes hangulatban eltöltött nap végén a zsűri versenyszámonként és összesített eredményt is hirdetett. Összesítésben ismét a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság csapata végzett az élen. Második lett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a harmadik helyezettnek járó elismerést a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság csapata vehette át.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv május 18-ai műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Megnyílt a Vackor Varroda: Háry János című kiállítása
2. A katolikus iskola diákjainak Márton-napi műsora
3. Márton-napi mulatság a Háromkirályok Óvodában
4. Juhász Viktória mond mesét
5. Szolnok Televízió: a Megyei Tükör októberi adása
6. Anna Frank élete a gimnáziumban
7. Asztalitenisz: TASE-Kováts DSE 10:8
8. Autó-Füred városi asztalitenisz bajnokság
9. Foci: TVSE-Nyírbátor 2:1
10.A Kossuth Lajos Gimnázium szalagavató ünnepsége

Aktuális (2017. november 15.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról