Testületi ülés június 8-án

Tiszafüred, 2016. június 8.

Soron kívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete június 8-án. A közel egyórás értekezlet zárt üléssel kezdődött, majd nyílt üléssel folytatódott. Összesen tíz napirendben hozott döntést a testület.

Ujvári Imre polgármester módosító javaslatának és az ülés napirendjének elfogadása után zárt értekezlettel kezdték meg a munkát a képviselők. A nyilvános ülés első napirendi pontjában – a lakossági javaslatokat figyelembe véve – határozott a testület két közterület elnevezéséről. A kócsújfalui Hámán Kató utcát Katica utcára, a tiszafüredi Úttörő utcát Harangszó utcára nevezte át.

A 2. előterjesztés a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a harmadik az egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló rendelet kiegészítéséről szólt. Ez utóbbi helyi jogszabályt módosította a testület a 14/2016. (VI. 8.) számú rendelettel. A módosításban az szerepel, hogy lakbérhátralék kiegyenlítéséhez rendkívüli szociális támogatás állapítható meg.

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a központi költségvetéshez a rendkívüli szociális támogatások címén kifizetett juttatások megtérítésére.

Az 5. napirendi pontban támogatta a testület – kedvezményes térítési díj ellenében – a Szolnoki Törvényszék által kérelmezett helyiségigényt.

A képviselők megbízták a tiszafüredi rekultivált hulladéklerakó utógondozási időszakban szükséges gáz- és vízminőség vizsgálatával a Wessling Hungary Kft-t.

Az utolsó napirendi pontban módosította a testület a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodását. A módosítás csak technikai jellegű volt, a megállapodás tartalmát nem érintette.

Az eseményről készült összefoglalót a  Főnix Tv június 15-ei műsorában láthatják.


 

 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. A Kossuth Lajos Gimnázium tanévzáró ünnepsége
2. Elbúcsúztak a nyolcadikosok a Kossuth L. Ált. Iskolától
3. Biztonságos közlekedés elektromos mopeddel
4. Folytatódik a Tiszta tó a Tisza-tó c. program
5. Tiszavirág ünnep Tiszaörvényen
6. Programajánló: a júliusi Tisza-tavi fesztiválról
7. Véget ért a tanév a Fekete László Zeneiskolában
8. CAC Nemzeti kutyakiállítás és –verseny
9. Ünnepi szentmise és körmenet Úrnapján
10.A református iskola diákjainak romániai kirándulása

Aktuális (2017. június 21.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról