Testületi ülés június 8-án

Tiszafüred, 2016. június 8.

Soron kívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete június 8-án. A közel egyórás értekezlet zárt üléssel kezdődött, majd nyílt üléssel folytatódott. Összesen tíz napirendben hozott döntést a testület.

Ujvári Imre polgármester módosító javaslatának és az ülés napirendjének elfogadása után zárt értekezlettel kezdték meg a munkát a képviselők. A nyilvános ülés első napirendi pontjában – a lakossági javaslatokat figyelembe véve – határozott a testület két közterület elnevezéséről. A kócsújfalui Hámán Kató utcát Katica utcára, a tiszafüredi Úttörő utcát Harangszó utcára nevezte át.

A 2. előterjesztés a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a harmadik az egyes pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló rendelet kiegészítéséről szólt. Ez utóbbi helyi jogszabályt módosította a testület a 14/2016. (VI. 8.) számú rendelettel. A módosításban az szerepel, hogy lakbérhátralék kiegyenlítéséhez rendkívüli szociális támogatás állapítható meg.

Pályázatot nyújt be az önkormányzat a központi költségvetéshez a rendkívüli szociális támogatások címén kifizetett juttatások megtérítésére.

Az 5. napirendi pontban támogatta a testület – kedvezményes térítési díj ellenében – a Szolnoki Törvényszék által kérelmezett helyiségigényt.

A képviselők megbízták a tiszafüredi rekultivált hulladéklerakó utógondozási időszakban szükséges gáz- és vízminőség vizsgálatával a Wessling Hungary Kft-t.

Az utolsó napirendi pontban módosította a testület a Tiszafüred Kistérség Többcélú Társulás társulási megállapodását. A módosítás csak technikai jellegű volt, a megállapodás tartalmát nem érintette.

Az eseményről készült összefoglalót a  Főnix Tv június 15-ei műsorában láthatják.


 

 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról