A vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetése

Tiszafüred, 2016. június 8. Városi Könyvtár és Információs Központ

A Városi Könyvtár és Információs Központ, valamint a Tisza-tavi Irodalmi Műhely második alkalommal hirdette meg a vers- és prózaíró pályázatot, négy korosztály számára. A pályázat eredményhirdetését június 8-án, a könyvtárban tartották meg.

A könyvtár igazgatója, Prinyi Tünde üdvözölte az eredményhirdetésre érkezett pályázókat és kísérőket. Elmondta, hogy ezt a felhívást a városi könyvtár és a Tisza-tavi Irodalmi Műhely közösen hirdette meg. A múlt évihez hasonló nagyságrendben pályáztak fiatalok és idősebbek, akiknek beküldött alkotásait négy kategóriában értékelték. Prinyi Tünde bemutatta a műhely jelenlévő tagjait, akik az írásokat zsűrizték, majd felkérte Füstös Gábort, a zsűri elnökét, hogy értékelje a pályázatot.

Füstös Gábor elmondta, hogy az irodalom megítélése szubjektív, de a zsűri igyekezett objektívnek maradni a döntéskor. Az egyes kategóriák és a díjazottak ismertetésénél tolmácsolta a zsűri véleményét, amely a témaválasztásra, az írások műfajára, a helyesírásra, a megfogalmazásra, a szókincsre vonatkozott.

ered2 ered1 ered3 ered4 ered5 ered6

Az alsó tagozatosok korcsoportjában nyolcan emléklapot vehettek át, a Kossuth Lajos Általános Iskola 3.a osztálya csoportos díjat kapott egy verses-képes pályamunkáért. A legkisebbek között első helyezést ért el Beranek Balázs, a Nagy utazás című állatmesével.

A második kategóriában (10-14 éves korosztály) Kiss Csaba nyerte az első díjat, egy állatmesével.

A középiskolás pályázók közül a legjobb írást Papp Krisztina küldte be, novellájának olvasmányos stílusát és a szerző hatalmas szókincsét emelte ki a zsűri.

A felnőttek között első helyezést ért el Szele Anna, aki egy megható történetet fogalmazott meg, jó stílusban, és az eseményeket kiváló leírásokkal egészítette ki.

Gruber József, a zsűri egyik tagja négy pályázót részesített különdíjban, saját fotóinak másolatát nyújtotta át a szerzőknek. A Tisza-tavi Irodalmi Műhely vezetője, Prinyi Tünde Szele Annát és Papp Krisztinát meghívta a műhely foglalkozásaira, amely elismerést és további feladatot jelent a két fiatal számára. Az eredményhirdetés után Klukáné dr. Pilishegyi Ibolya és Fodorné Hámori Ágnes részleteket olvasott fel néhány pályamunkából.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 15-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Felszentelték a katolikus iskola kápolnáját
2. Új könyvek érkeztek a városi könyvtárba
3. Prevenciós előadások a gimnáziumban
4. Alapítványi bálját tartotta a katolikus iskola
5. Pályaorientációs nap a Hámori Szakgimnáziumban
6. Kürti László költő volt a könyvtár vendége
7. Hírek, események a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-nél
8. Szávoszt Katalin keramikusművész kiállítása
9. Molnár Lajos mond mesét
10.Részletek a Háromszék Táncegyüttes előadásából

Aktuális (2017. november 22.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   



 

Képek a Tisza-tóról