A vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetése

Tiszafüred, 2016. június 8. Városi Könyvtár és Információs Központ

A Városi Könyvtár és Információs Központ, valamint a Tisza-tavi Irodalmi Műhely második alkalommal hirdette meg a vers- és prózaíró pályázatot, négy korosztály számára. A pályázat eredményhirdetését június 8-án, a könyvtárban tartották meg.

A könyvtár igazgatója, Prinyi Tünde üdvözölte az eredményhirdetésre érkezett pályázókat és kísérőket. Elmondta, hogy ezt a felhívást a városi könyvtár és a Tisza-tavi Irodalmi Műhely közösen hirdette meg. A múlt évihez hasonló nagyságrendben pályáztak fiatalok és idősebbek, akiknek beküldött alkotásait négy kategóriában értékelték. Prinyi Tünde bemutatta a műhely jelenlévő tagjait, akik az írásokat zsűrizték, majd felkérte Füstös Gábort, a zsűri elnökét, hogy értékelje a pályázatot.

Füstös Gábor elmondta, hogy az irodalom megítélése szubjektív, de a zsűri igyekezett objektívnek maradni a döntéskor. Az egyes kategóriák és a díjazottak ismertetésénél tolmácsolta a zsűri véleményét, amely a témaválasztásra, az írások műfajára, a helyesírásra, a megfogalmazásra, a szókincsre vonatkozott.

ered2 ered1 ered3 ered4 ered5 ered6

Az alsó tagozatosok korcsoportjában nyolcan emléklapot vehettek át, a Kossuth Lajos Általános Iskola 3.a osztálya csoportos díjat kapott egy verses-képes pályamunkáért. A legkisebbek között első helyezést ért el Beranek Balázs, a Nagy utazás című állatmesével.

A második kategóriában (10-14 éves korosztály) Kiss Csaba nyerte az első díjat, egy állatmesével.

A középiskolás pályázók közül a legjobb írást Papp Krisztina küldte be, novellájának olvasmányos stílusát és a szerző hatalmas szókincsét emelte ki a zsűri.

A felnőttek között első helyezést ért el Szele Anna, aki egy megható történetet fogalmazott meg, jó stílusban, és az eseményeket kiváló leírásokkal egészítette ki.

Gruber József, a zsűri egyik tagja négy pályázót részesített különdíjban, saját fotóinak másolatát nyújtotta át a szerzőknek. A Tisza-tavi Irodalmi Műhely vezetője, Prinyi Tünde Szele Annát és Papp Krisztinát meghívta a műhely foglalkozásaira, amely elismerést és további feladatot jelent a két fiatal számára. Az eredményhirdetés után Klukáné dr. Pilishegyi Ibolya és Fodorné Hámori Ágnes részleteket olvasott fel néhány pályamunkából.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 15-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ülésezett a képviselő-testület szeptember 13-án
2. Sajtótájékoztató a Nagykun-Hús Kft. telephelyén
3. Könyvek és programok a könyvtárból
4. A vándor Biblia a református gyülekezetben
5. Száz önkéntes vett részt a TeSzedd! akcióban
6. Újabb pályázatot készítenek elő a gimnáziumban
7. Az egykori „kisspálosok” 55 éves osztálytalálkozója
8. XI. Őszi Vigadalom Tiszaigaron
9. Betyártalálkozó a Patkós csárdánál
10.Őszi Folklór Fesztivál Tiszaszentimrén
11.IV.Tiszavégi nap
12.A Cseperedő Óvoda szüreti rendezvénye
13.Szüreti mulatság a református óvodában
14.Megnyílt Gruber József jubileumi kiállítása

Aktuális (2017. szeptember 20.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról