Testületi ülés november 17-én

Tiszafüred, 2016. november 17.

November 17-én, délelőtt soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület. A meghívóban 11 napirend szerepelt, melyek közül négy előterjesztés megtárgyalása zárt ülésen történt.

A képviselő-testület félórás zárt ülést követően a nyilvánosság előtt folytatta a munkát.

A napirendek tárgyalása előtt a testület meghallgatta a Városüzemeltetési, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnökét, Sturcz Mártont, aki egy november 10-ei képviselői interpelláció kivizsgálásáról adott tájékoztatást, amelyre a választ akkor sem az előterjesztő, Pecze Lászlóné képviselő asszony, sem a képviselő-testület nem fogadta el. Az interpelláció tárgya a 33-as főközlekedési út mellett, a Soltész iskola közelében kialakult balesetveszélyes helyzet volt, amelyet a kerékpárút megépítése idézett elő. A kerékpárút miatt megszűnt a járda, és a „domb”-ról idősebb emberek nem tudnak lejönni, illetve a téli hideg idő lehetetlenné teszi ott a gyalogos közlekedést. A Városüzemeltetési Bizottság megvizsgálta a kialakult helyzetet, meghallgatta a Tisza-tó 2005 Kft. ügyvezetőjét. A bizottság szerint egy megfelelő lépcső, egy korlát és egy támfal építése oldaná meg a helyzetet. A Tisza-tó Kft. ügyvezetője ígéretet tett, hogy november 17-ére elkészül ott egy korlát. A Városüzemeltetési Bizottság megbízta a társaság ügyvezetőjét: vizsgálja meg, van-e hasonló balesetveszély a Húszöles úton. Ujvári Imre polgármester a kerékpárút kivitelezőjének felelősségét hangsúlyozta, míg Vargáné Balogh Irén alpolgármester véleménye az volt, hogy oda egy kényelmes, esztétikus lépcsőt kellett volna építeni, egyúttal megoldani, hogy ott kerekes székkel is biztonságos legyen a közlekedés.

Az első napirendi pontban a testület módosította Tiszafüred Város Önkormányzata szervezeti és működési szabályzatát. A módosítás a képviselői interpellációra, kérdésre és a polgármesteri tájékoztatásra vonatkozott.

A nyilvános ülésen tárgyalt 2. és 3. napirendi pontban a testület több tulajdonos által felajánlott ingatlanok megvásárlásáról tárgyalt. A képviselők nem fogadták el a felajánlásokat. A döntés előtt elhangzott, hogy sok lakos keresi fel az önkormányzatot ilyen ajánlattal, de az önkormányzat anyagi helyzete most nem teszi lehetővé, hogy ingatlant vásároljon.

Az önkormányzat részére a Projekt Light Hungary Kft. egy tervet készített, amely a közvilágítás bővítését, vagyis lámpatestek „sűrítését” tartalmazta. A képviselők egyhangúlag támogatták az elképzelést, amely nem hálózatfejlesztést jelent csak a jelenlegi állapot javítását. A 2017-ben, négy ütemben felszerelésre kerülő 18 lámpatest szerelési költsége 306.000 forint lesz. Virág Tibor alpolgármester arra kérte a képviselőket, végezzenek egy felmérést saját választókerületükben, hol vannak nem működő lámpák. A további intézkedést az adatok ismeretében teszi meg.

Tiszafüred Város Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléket állító ún. Büszkeségpont létrehozására. A pályázat a jelenlegi emlékmű felújítását és új elemekkel történő kiegészítését tartalmazza. A képviselők egyhangúlag támogatták a pályázat benyújtását.

A 6. és 7. napirendi pontban a testület ingyenes teremhasználatot engedélyezett a Tiszafüredi Népművészeti Alapítványnak (a 2017. február 4-ei Tisza-tavi Bál megrendezéséhez) és a Tiszafüredi Városi Sportegyesületnek (megyei kispályás labdarúgó-bajnokság selejtező mérkőzéseinek megtartásához). Mindkét engedély tartalmazza azt is (illetve a jövőben is előírás lesz), hogy a szervezők kötelesek a rendezvény ideje alatt keletkezett hulladékot – saját költségükre – elszállítani. A testület elfogadta az előterjesztésben megfogalmazott határozatokat.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv november 23-ai műsorában láthatják.Adásunk tartalomjegyzéke

1. A Magyar Rákellenes Liga felhívása
2. Közbiztonsági fórum Tiszafüreden
3. Előadás a gluténmentes táplálkozásról
4. Erdélybe küld gyommag-gyűjteményt a szakember
5. Megkezdődött a Foltvarró Fesztivál
6. Séta az egészséges életmód jegyében
7. Esti mesét mond: Molnár Donát
8. Nagyszabású rendezvényt tartottak Kunmadarason
9. Varró Dániel költő-műfordító volt a könyvtár vendége
10.Foci: 5:2 arányú győzelem!
11.Beszélgetés Abádszalók polgármesterével

Aktuális (2017. október 18.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról