Önkéntes munkát végeztek a Vodafone Magyarország munkatársai

Tiszafüred, 2016. november 17. Bán Zsigmond Református Általános Iskola

November 17-én, a Vodafone Alapítvány szervezésében, ismét a Bán Zsigmond Református Általános Iskola vendége volt a cég dolgozóiból álló fiatal csapat, akik önkéntes munkával segítették - ezen a napon - az iskolai oktató munkát.

A Vodafone Alapítvány 2015 decemberében indította el a Digitális Iskola Programot. Ennek a programnak a célja: a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. A Vodafone Digitális Iskola Program fontos alappillére a Komplex Instrukciós Program nevű oktatási módszertan is, amelyet a Vodafone Magyarország Alapítvány 2010 óta támogat. A református iskola és a Vodafone Alapítvány kapcsolata az oktatási intézménynek a Komplex Instrukciós Programban való részvételével kezdődött. A református iskola és az alapítvány képviselői első alkalommal 2016. február 9-én találkoztak, amikor 41 darab táblagépet adományozott a cég a KIP-ben résztvevő iskolának. (Az országban összesen 1300 táblagép szétosztása történt meg.) A Vodafone munkatársai – ezt követően – az iskolai diákönkormányzat által szervezett gyermeknapon látogattak az iskolába, június 14-én. Ezúttal a csoport részt vett a gyermeknapon, a délelőtt megszervezett sportversenyeken és játékokban. Ekkor az iskola udvarán található játszótér festéséhez szükséges eszközöket, festékeket és két kosárpalánkot ajándékoztak az intézménynek. (A nap része lett volna a játszótéri elemek lefestése, de az előző napi eső átáztatta a fát, így azt festeni értelmetlen lett volna.) Ez a tevékenység annak az önkéntes munkavégzésnek lett volna része, amelyre a társaság munkatársai pályázhatnak: negyedévenként egy munkanapon maguk dönthetik el, hogy milyen önkéntes tevékenységet végeznek.

IMG_5067 IMG_5070 IMG_5071 IMG_5075

Ennek az önkéntes munkának volt az egyik eleme, hogy a cég 14 munkatársa – november 17-én, reggel – a Bán Zsigmond Református Általános Iskolába érkezett. A Vodafone Alapítvánnyal történő kapcsolattartás iskolai felelőse Orosz Zsuzsanna tanárnő, aki elmondta, hogy a látogatást hosszabb előkészítő munka előzte meg, ugyanis a fiatalok ezen a napon tanórákat tartottak az osztályokban. A csoport egy konkrét órarendet kapott: ki, melyik osztályban vezeti a tanórát, mit fog tanítani.

A vendégek egyik vezetője, Ficsor Mónika beszámolt arról, hogy alapos felkészülésre volt szükségük, hogy egy-egy órát megtervezzenek. A csoport tagjai között vannak pedagógusok is, illetve kommunikációs szakemberek, tehát a kapcsolatteremtés nem okozott nehézséget számukra. A délelőtt folyamán nyolc osztállyal ismerkedtek meg a fiatalok. Második és harmadik osztályokban – Montessori módszerrel – matematika órát, második és negyedik osztályban környezetismeret órát tartottak. A fizika tantárgyhoz kapcsolódva, a nyolcadik osztályban csillagászati ismeretek tanítására került sor. Két tanórán óralátogatáson vettek részt a csoport tagjai, ezeket a Komplex Instrukciós Módszer alapján szervezték meg a pedagógusok.

A délelőtt folyamán szó esett arról is, hogy hamarosan megjelenik a KIP-es iskolák számára egy pályázat, amely újabb lehetőséget teremt a találkozásra, a közös munkára.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv november 23-ai műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról