Testületi ülés november 24-én

Tiszafüred, 2016. november 24.

November 24-én, soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület. Az értekezlet rendhagyó volt azért is, mert az első részében, egy ünnepség keretében mondott köszönetet a város vezetése, a képviselő-testület tagjai dr. Vadász Istvánnak, a Kiss Pál Múzeum hamarosan nyugdíjba vonuló igazgatójának.Vadsz3

Az ülés elején Tiszafüred város és a képviselő-testület nevében Vargáné Balogh Irén alpolgármester köszöntötte dr. Vadász Istvánt. Emblematikus személyiségnek nevezte a múzeumigazgatót, akinek tudása, tapasztalata, munkaszeretete  és munkabírása példa és érték a felnövekvő füredi generációk számára. Alpolgármester asszony ismertette Vadász István életútját, aki a nagyiváni gyermekkor, majd a karcagi középiskolai évek után 1977-ben diplomázott középiskolai történelem-földrajz szakos tanárként a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Gazdaságföldrajzból – ugyanott - 1981-ben doktorált. 1996-ban megvédte kandidátusi értekezését, ezidőtől a földrajztudományok kandidátusa. Középiskolai tanárként, kollégiumi nevelőként eltöltött évek után munkahelye a tiszafüredi Kiss Pál Múzeum lett.
Vadász István publikációinak száma: 128, illetve további 44, ahol, mint közreműködőt, társszerzőt, szerkesztőt említik. Vargáné Balogh Irén megnevezett néhány olyan tudományos munkát, amely Tiszafüredről vagy a Közép-Tiszavidékről készült, illetve sorolta azokat a tevékenységeket, amelyeket Vadász István a civil szervezetek működése tárgykörben végzett. Alpolgármester asszony sok boldogságot, jó egészséget kívánt dr. Vadász Istvánnak, majd egy rövid műsor következett: Szegedi Enikő verssel, Balogh Dorina népdalokkal köszöntötte a múzeumigazgatót.

Ujvári Imre polgármester a város nevében köszönte meg Vadász Istvánnak azt a sok évtizedes munkát, amit Tiszafüredért végzett, majd ajándékot adott át számára. Ezt követően a képviselő-testület tagjai, illetve a jelenlévők köszöntötték a nyugdíjba készülő igazgatót. (A képviselő-testület a november 17-ei ülésén már döntött arról, hogy dr. Vadász István utóda, a Kiss Pál Múzeum igazgatója Kovácsné dr. Szigeti Klára lesz.)

Vadsz2 Vadsz1

A köszöntők után kezdődött meg a testületi ülés, ahol hat napirendi pont került a képviselők elé. Az első előterjesztésben az adórendeletek módosítása történt meg, a döntést egy nem és egy tartózkodás mellett fogadta el a testület. A módosított adórendeletek már olvashatók a város honlapján. Előterjesztés készült a Tiszafüredi Óvodák intézményvezetői munkakörének betöltésére kiírt pályázat elbírálásáról. A testület egyhangúlag döntött arról, hogy a pályázati eljárást eredménytelennek nyilvánítja, és a jelenlegi vezetőt, Muliter Szilviát két évre megbízza az intézményvezetői feladatok ellátásával. Döntött a testület a Tűzmadár Íjász Egyesület teremhasználati igényéről, elfogadta a Wessling Hungary Kft. árajánlatát, a tiszafüredi rekultivált hulladéklerakó pótlólagos monitoring vizsgálatának elvégzésére, és elutasított egy ingatlan megvételére vonatkozó felajánlást. A képviselők – zárt ülésen – foglalkoztak egy kérelmező továbbtanulási támogatásának ügyével.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv november 30-ai műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról