Testületi ülés december 8-án

Tiszafüred, 2016. december 8.

Munkaterv szerint tartotta ülését a képviselő-testület december 8-án. A képviselők a nyilvános ülésen 12, a zárt értekezleten hat előterjesztésről mondtak véleményt.

Az előzetesen kiküldött, illetve nyilvánosságra hozott napirendi pontok közül Ujvári Imre polgármester módosító javaslatát elfogadva, nem tárgyalta a testület a 2017. évi városi programtervezetet. A polgármester elmondta, hogy még decemberben – soron kívüli ülésen – a testület elé kerül ez az előterjesztés.

A képviselők – az ülés első részében – három önkormányzati rendelet módosítását fogadták el. A döntés eredményeként módosult az önkormányzat 2016. évi költségvetését tartalmazó rendelet, a helyi építészeti értékek és a településkép védelméről szóló és a közterület használatát szabályozó rendelet.

A testület egyhangúlag hagyta jóvá a 2017. évre elkészített belső ellenőrzési tervet és a képviselő-testület 2017. évi munkatervét. Ujvári Imre polgármester kiegészítésül elmondta, hogy a következő évben szerdai napokon lesznek a testületi ülések.

Határoztak a képviselők a Honvédelmi Minisztérium által kiírt pályázaton történő részvételről, amelynek eredményeként a Béke téri I. világháborús emlékmű környezete szépülhetne meg. Vargáné Balogh Irén alpolgármester elmondta, hogy az elnyerhető összeg nem sok (egymillió forint), de a támogatás előfinanszírozott, és önerő nem szükséges hozzá.

Előterjesztés, tájékoztató készült a Települési Értéktár Bizottság munkájáról, melyet Pecze Lászlóné, a bizottság elnöke szóban egészített ki. Elhangzott, hogy a legutóbbi ülésen döntöttek arról, hogy Nagyné Török Zsóka fazekas népi iparművész és Szűcs Imre, a népművészet mesterének tevékenységét felveszik a települési értéktárba.

Egyhangúlag döntöttek a képviselők a víziközmű-vagyonnal összefüggő vagyonkezelési díjról, illetve a novemberi részletnek egy berendezés felújítására történő felhasználásáról.

Elfogadták a képviselők a polgármester által készített tájékoztatókat: az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés közötti fontosabb eseményekről, az aktuális pénzügyi helyzetről, illetve a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Előterjesztés készült a testület tagjai számára az önkormányzati tulajdonú cégek tevékenységéről. Először a Tisza-Víz Kft. által végzett munkáról mondtak véleményt a képviselők. Kérdésre válaszolva, Teróczki Krisztián, a társaság ügyvezetője adott tájékoztatást a téli üzemmódról, a termálvizet biztosító kút állapotáról, a strand gyógyfürdővé történő nyilvánításának folyamatáról. A Tisza-tó 2005 Kft. és a Tisza-Víz Kft. beszámolóját a testület elfogadta.

Külön napirendi pontban tárgyalta a képviselő-testület a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. beszámolóját. Hegedűs Gábor, a kft. ügyvezetője elmondta, hogy a társaság gazdasági helyzete kiegyensúlyozott, önkormányzati támogatásra nincs szükségük. A halgazdálkodási feladatokon túl igyekeznek támogatni a városi programokat, partrendezést végeznek, működtetik a Pecasulit. A pályázatokról elmondta, hogy várják a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program pályázatainak kiírását, amelynek támogatásával egy mesterségesen épített ívató-tavat kívánnak létrehozni. Ujvári Imre polgármester gratulált a kft. kiegyensúlyozott működéséhez.

A nyilvános ülésen (az interpellációk előtt) még egy ünnepi esemény is történt. A Kovács Pál Művelődési Központ igazgatója, Zám Lajosné december 5-én átvette az Élet Menete Alapítvány Kézdy György-díját. Ujvári Imre és Vargáné Balogh Irén egy virágcsokorral gratulált az elismeréshez.

A képviselői interpellációk között elhangzott, hogy a Görbe és a Külsőkertsor utca kereszteződésében kialakult balesetveszélyes helyzet megoldására történtek intézkedések: a rendőrséggel egyeztetve egy tükör megvásárlása és felszerelése történik majd meg, illetve megkezdték a tárgyalásokat a sarkon lévő telek egy részének megvásárlására. Pecze Lászlóné képviselő a Bán Zsigmond és az Aradi utcák találkozásánál hiányzó közvilágításról beszélt, amelyet már korábban megcsináltak, de egy hét múlva már megint sötétség volt. Virág Tibor alpolgármester megismételte a november 17-ei ülésen elhangzottakat: jelezzék neki a képviselők, a lakosok, ha bárhol gond van a közvilágítással.

Félórás nyilvános ülés után a testület zárt értekezlettel folytatta a munkát, ahol hat előterjesztés ügyében hoztak határozatot.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv december 14-ei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. A Magyar Rákellenes Liga felhívása
2. Közbiztonsági fórum Tiszafüreden
3. Előadás a gluténmentes táplálkozásról
4. Erdélybe küld gyommag-gyűjteményt a szakember
5. Megkezdődött a Foltvarró Fesztivál
6. Séta az egészséges életmód jegyében
7. Esti mesét mond: Molnár Donát
8. Nagyszabású rendezvényt tartottak Kunmadarason
9. Varró Dániel költő-műfordító volt a könyvtár vendége
10.Foci: 5:2 arányú győzelem!
11.Beszélgetés Abádszalók polgármesterével

Aktuális (2017. október 18.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról