Testületi ülés december 14-én

Tiszafüred, 2016. december 14.

December 14-én soron kívüli ülésre hívta össze a képviselő-testületet Ujvári Imre polgármester. Egy rövid nyilvános értekezletet követően a testület zárt ülésen tárgyalt meg öt előterjesztést.

A képviselők módosítás nélkül fogadták el a meghívóban szereplő napirendi pontokat, majd az első előterjesztés megtárgyalására került sor. A testület módosította az önkormányzat iparűzési- és építményadó rendeletét. A rendeletmódosítás 28/2016. (XII. 14.) szám alatt már olvasható a város honlapján.

A testület támogatta a Magyar Rákellenes Liga Tiszafüredi Alapszervezetének kérelmét. Ennek megfelelően: a szervezet térítésmentesen használhatja az eddig rendelkezésére álló 15 négyzetméteres irodát, 2017. első félévében.

Előterjesztés készült a testület számára a 2017. évi városi programokról, melyet első fordulóban tárgyaltak a képviselők. A Tiszaörvényi Részönkormányzat nevében Bíró Mihály képviselő a Tiszavirág ünnep megrendezésének időpontjára tett új javaslatot (június 17-ét). Az Ifjúságpolitikai Bizottság képviseletében Rimóczi Béla képviselő azt indítványozta, hogy a 2017. március 25-én megrendezendő tavaszi emlékhadjárat, a június 16-17-ei motoros-találkozó és a július 15-ére tervezett Deréktáj elnevezésű rendezvény kerüljön be a városi rendezvénynaptárba. Ujvári Imre polgármester elmondta, hogy 2017-ben is megrendezi a Decathlon a Tavi-napokat, ennek időpontja: június 22-25. A képviselők a módosításokat és a határozatot egyhangúlag fogadták el.

Szintén egyhangúlag támogatta a testület a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötött megállapodás módosítását. Vargáné Balogh Irén alpolgármester kiegészítésül hozzátette, hogy a korábbi elképzeléseknek megfelelően, a Fekete László Zeneiskola átköltözne a kollégium épületébe. Erről már folynak az egyeztetések az intézményvezetőkkel. Az intézkedés eredményeként csökkenni fog az intézmény fenntartási költsége, illetve később a zeneiskola épületét más célra lehet hasznosítani.

A nyilvános ülést követően a testület zárt ajtó mögött folytatta a tanácskozást.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv december 21-ei műsorában láthatják.


 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról