Testületi ülés január 12-én

Tiszafüred, 2017. január 12.

Január 12-én soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület. A képviselők nyilvános ülésen hat, zárt értekezleten három előterjesztésről döntöttek.

Ujvári Imre polgármester – a 2017. év első testületi ülése alkalmából – eredményekben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánt a képviselő-testület tagjainak és a jelenlévőknek. Ezt követően újabb napirendek felvételére tett javaslatot, majd az első napirendi pont megtárgyalására került sor.

Már közismert, hogy 2017. január elsejétől a városüzemeltetési feladatok a Tisza-tó 2005 Nonprofit Kft-től a Polgármesteri Hivatalhoz kerültek. Az átszervezés egy újabb lépése történt meg a képviselő-testület egyhangú döntésével: további három fő munkavállaló került át a társaságtól – január 16-ai hatállyal - a Városüzemeltetési és Hatósági Irodához.

A második napirendi pontban három korábbi határozat – 311/2014. (X. 24.), 352/2015. (XII. 9.) és 353/2015. (XII. 9.) – módosítására került sor. A határozatok a polgármester és a két alpolgármester illetményét és költségtérítését módosították, a 2016. évi CLXXXV. törvény alapján. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény – december 20-ai módosításával – az Országgyűlés az államtitkárok alapilletményéhez igazította – többek között – a polgármesterek és alpolgármesterek illetményét, amely jelentős mértékű emelést jelent. Az államtitkárok jövedelme az alapilletményből, illetmény-kiegészítésből és vezetői illetményből áll, amely (alapesetben) 997 ezer forint. A 10.001-30.000 közötti lakosú települések polgármestere ennek az illetménynek a 70 százalékát kaphatja, az alpolgármesterek bére a polgármesteri illetmény 90 százaléka, Tiszafüreden. A költségtérítés mindhárom tisztségviselő esetében az illetmény 15 százaléka.

A harmadik napirendi pont a 2017. évi közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó önerő megemeléséről szólt, amelyre a bérminimum növelése miatt volt szükség.

A képviselő-testület engedélyezte a Tisza-tó 2005 Nonprofit Kft-nek, hogy a köztemetőben új sírhelytábla kialakítását végezze el.

Ujvári Imre polgármester javaslatára a testület módosította a 2017. évi városi programtervet. A döntés alapján: február 25-ére került át a városi bál időpontja, illetve egy új, tavaszi rendezvénnyel bővült a program, a böllérek fesztiváljával, ahová az eddigi versenyeken első helyezést elért böllérek kapnak meghívást. Az esemény lebonyolításának tervezete visszakerül majd a testület elé.

A nyilvános ülés után a testület zárt ajtó mögött folytatta a munkát.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv január 18-ai műsorában láthatják.


 

 

 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról