Testületi ülés január 30-án

Tiszafüred, 2017. január 30.

Január 30-án soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület. A munka zárt üléssel kezdődött, melyet egy – szintén rövid – nyilvános értekezlet követett. A testület elé 14 előterjesztés került.

A testületi ülés elején Ujvári Imre polgármester javaslatot tett az előzetesen kiküldött napirend módosítására, majd ennek elfogadása után a képviselők zárt ülésen kezdtek hozzá négy előterjesztés megtárgyalásához. A zárt ülésen – a meghívó szerint – két közbeszerzési eljárás ügyében, az ASP informatikai rendszerhez való csatlakozásról és a városi bál szervezési feladatairól döntöttek a képviselők.

A nyilvános ülés Tiszafüred Város Önkormányzata és a Tiszafüredi Roma Nemzetiségi Önkormányzat között meglévő megállapodás felülvizsgálatával kezdődött. A testület a megállapodást – változatlan tartalommal – hatályban tartja. Az ülésen elhangzott, hogy a nemzetiségi önkormányzat elnöki tisztét jelenleg Farkas Árpád tölti be.

A képviselők vita nélkül döntöttek a Városi Könyvtár és Információs Központ alapító okiratának módosításáról, valamint a nyári óvodai zárva tartás és ügyelet együttműködésben történő ellátásáról. A Háromkirályok Óvoda és a Tiszafüredi Óvodák hosszú évek óta alkalmazzák azt a gyakorlatot, hogy a nyári szabadságolások, nagytakarítás és karbantartás idejére helyet és gondozást biztosítanak (igény szerint) a másik intézmény kisgyermekei számára.

A nyilvános ülés 4. napirendi pontjában a képviselők a külterületi helyi közutak fejlesztése tárgyú pályázaton történő részvételről határoztak. Ujvári Imre polgármester tájékoztatásul elmondta, hogy az előterjesztésben ötvenmilliós becsült költség szerepel, amelyhez a földtulajdonosok hatmillió, az önkormányzat kétmillió forint önerőt biztosít. Jelenleg még folynak az egyeztetések a gazdálkodók között, s amennyiben még további kétmilliós hozzájárulásban meg tudnak állapodni, akkor a pályázat összege 66 millió forint lesz.

A képviselők támogatták az 5. és a 6. előterjesztést: Tiszafüred részvételét a Magyarország legszebb konyhakertjei című programban, illetve biztosítják – május 6-ára – a Tour de Tisza-tó kerékpáros túra és verseny helyszínéül a Halas tér egy részét.

Egy újabb érdekes sportrendezvény helyszíne lehet Tiszafüred, július közepén. A Balatonman Triatlon Kft. a Morotva kerékpáros pihenőparkot versenyközpontként üzemeltetné az Ultra Tisza-tó 111 elnevezésű futóverseny idején. Az eseményről Virág Tibor alpolgármester adott részletes tájékoztatást. A Tisza-tavat körülölelő gát alkotná a verseny útvonalát, 111 kilométerre kibővítve. A testület támogatta a verseny megrendezését, engedélyezte – meghatározott feltételek mellett – a pihenőpark használatát, 2017. július 13 és 16 között a futóverseny számára.

A testület (lakossági kérelemre) döntést hozott a Kakukk út és a Sárgarigó utca sarkán lévő szelektív hulladékgyűjtő sziget megszüntetéséről, illetve jóváhagyta a polgármester szabadságolási ütemtervét.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv február 1-jei műsorában láthatják.


 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról