Testületi ülés február 8-án

Tiszafüred, 2017. február 8.

Munkaterv szerint tartotta ülését városunk képviselő-testülete február 8-án.

A képviselő-testület a napirend módosításával kezdte meg a munkát: egy helyi védettség alatt álló épület védettségének megszüntetéséről készített előterjesztést a Települési Értéktár Bizottsághoz továbbítottak, előzetes véleményezés céljából, illetve napirendre vette a testület a polgármester két ülés közötti eseményekről készített tájékoztatóját. A módosított napirend szerint: nyilvános ülésen öt, majd zárt értekezleten két előterjesztésről mondtak véleményt a képviselők.

Egyhangú döntés született a 2017. évi igazgatási szünetről szóló rendelet ügyében. A kormány ajánlása alapján: a nyári igazgatási szünet július 17. napjától augusztus 18. napjáig került meghatározásra. Ezen időszak alatt a helyettes jegyző gondoskodik az ügyelet biztosításáról.

A képviselők módosították a 2016. december 8-án meghozott határozatot, amely a testület munkatervét rögzítette, a 2017. évre. A módosítás azt tartalmazta, hogy a 2017. évi költségvetést megalapozó rendeleteket és az önkormányzat ez évi költségvetését a testület a február 14-ei, soron kívüli ülésén tárgyalja.

A harmadik előterjesztés tanulmányi ösztöndíj-kérelmek elbírálását tartalmazta. A testület négy fiatal számára nyújtott ötezer forintos ösztöndíjat, illetve a többi kérelmező támogatására a polgármesteri keretből biztosít forrást Ujvári Imre.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat egy pályázatot kíván benyújtani a gyermekvédelmi központok infrastrukturális feltételeinek javítására, amihez az önkormányzat részéről nyilatkozatok megtételére és a helyiségbérleti szerződés módosítására volt szükség. A testület határozatot hozott a szükséges intézkedések megtételére.

A nyilvános ülés utolsó napirendi pontja a polgármesteri tájékoztató volt: a két testületi ülés közötti fontosabb eseményekről, az átruházott hatáskörben meghozott döntésekről. A képviselők az ülés elején kapták meg az előterjesztést, ezért a szavazás előtt tanulmányozták a dokumentumokat, majd a döntéshozók – két tartózkodással – elfogadták a tájékoztatót.

Ezután a testület zárt ajtó mögött folytatta a munkát.

Az eseményről készült képes összefoglalót a Főnix Tv február 15-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról