Testületi ülés február 22-én

Tiszafüred, 2017. február 22.

Február 22-én soron kívüli ülésre hívta a képviselő-testület tagjait Ujvári Imre polgármester. A testület – nyilvános, majd zárt ülésen – nyolc előterjesztést tárgyalt meg.

A képviselő-testület – ezen az ülésen - második fordulóban tárgyalta a költségvetést megalapozó rendeleteket. Egyhangúlag (minősített többséggel) elfogadták: a közterület használatáról, díjának megállapításáról szóló rendelet, az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való rendelkezés és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet és a temetők használatának szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítását.

A második előterjesztésben egy korábbi - az ASP informatikai rendszerhez való csatlakozásról szóló - határozat kiegészítésére tett javaslatot Ujvári Imre polgármester, amit a testület elfogadott.

Egy európai uniós pályázathoz való csatlakozásra vonatozott a 3. előterjesztés. A KEHOP (Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program) 3.2.1 Karcag város és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás együttműködésében valósulna meg. A projekt célja: komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, -szállítási és -előkezelő rendszer létrehozására. Ujvári Imre polgármester elmondta, hogy ezzel a fejlesztéssel Tiszafüreden tíz-húsz új munkahely jönne létre. A 270 milliós önerő biztosításához pályázatot lehet majd benyújtani, ugyanis a kormány ehhez a programhoz egy önerő-alapot hoz létre.

Egy tartózkodás mellett elfogadta a testület a Helyi közösségi fejlesztési stratégia és kulcsprojekt elnevezésű pályázat benyújtását, amely a Kovács Pál Művelődési Központ épületének jelentős bővítését, fejlesztését tartalmazza. Az erre a célra felhasználható 167 millió forint az épület 400 négyzetméteres bővítését, felújítását, modernizálást eredményezi.

A nyilvános ülés utolsó napirendi pontja egy tiszafüredi ingatlan ügyével foglalkozott. A tárgyalás során szóba került, hogy több olyan ingatlant értékesített korábban az önkormányzat, ahol a szerződésben beépítési kötelezettséget kötöttek ki, de ennek teljesítését később senki nem ellenőrizte. A képviselők úgy döntöttek, hogy a szóban forgó ingatlanra - három évre kiterjedően - beépítési kötelezettséget határoznak meg.

A testület e döntés után zárt ajtó mögött folytatta az ülést.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv március 1-jei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Tűzesethez riasztották a tűzoltókat július 17-én
2. Programajánló: A természet operaháza
3. A vízirendőrség gyakorlata Tiszafüreden
4. Tájékoztató: Vodafone Digitális Iskola program
5. Újabb edzőmérkőzést játszott a TVSE focicsapata
6. Hírek a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Egyesületből
7. Tiszafüredi Halasnapok - összefoglaló 2. rész

Aktuális (2017. július 19.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról