Testületi ülés március 29-én

Tiszafüred, 2017. március 29.

Március 29-én soron kívüli ülést tartott városunk képviselő-testülete, ahol kilenc előterjesztésről döntöttek a képviselők, ezek közül hét napirendet nyilvános ülésen vitattak meg.

A testület először azzal az előterjesztéssel foglalkozott, amely javaslatot tett dr. Keller János részére egy szándéknyilatkozat kiadására. Az érintett jelen volt a testületi ülésen, és szóban is megerősítette, hogy meg kívánja pályázni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által 2017-re kiírt letelepedési pályázatot. Jelenleg helyettesítéssel látja el a korábban megüresedett IV. számú háziorvosi körzetet, míg felesége a II. körzet háziorvosa. Tiszafüreden hosszabb távra terveznek. Ujvári Imre polgármester elmondta, hogy az önkormányzat szándéknyilatkozata szükséges ahhoz, hogy az dr. Keller János a praxisjogot megszerezze. A képviselők egyhangúlag támogatták, hogy a polgármester aláírja azt a nyilatkozatot, miszerint a tiszafüredi IV. számú háziorvosi körzet betöltése területi ellátási érdek.

A testület támogatta a képviselő-testület munkatervének – a 319/2016. (XII. 8.) számú határozatának – módosítását. A Tiszafüredi Óvodák és a Tiszafüredi Bölcsőde vezetőjének kérésére, a két intézmény működéséről elkészítendő beszámolót a képviselők a szeptember 13-ai ülésen fogják tárgyalni.

Módosította a testület a 2017. évi városi programot. Új eseményként került a naptárba a Tiszafüredi Rendőrkapitányság által szervezendő III. Rendőr Tisza-tavi Triatlon, és pontosította a testület a böllérverseny tervezett időpontját is. Korábban már elhangzott, hogy az országos böllérversenyt november 25-én, a Termál kempingben kívánja megrendezni Tiszafüred.

Egyhangúlag támogatták a képviselők a vis maior támogatásra benyújtandó pályázatot, amelyből az ez év februárjában, Örvényen elrendelt belvízvédelmi készültségnél felmerült költséget kérik megtéríteni. Az akkori nem tervezett kiadás 1,7 millió forint volt.

Egyetértett a testület a dr. Gulyás Zoltán részére történő ügyvédi megbízás megadásával, részt kíván venni egy csoportos földgáz-energia beszerzésre vonatkozó közbeszerzési eljárásban, illetve megadta a hozzájárulást egy ingatlannal kapcsolatos kérelem ügyében.

Az ülés meghívója alapján: a testület zárt ülésen foglalkozott a Fürdő út burkolatának bontása és kiépítése tárgyú közbeszerzési eljárással, illetve Tiszafüred-Kócsújfalu területén található két önkormányzati ingatlan ügyében készült előterjesztéssel.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv április 5-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Felszentelték a katolikus iskola kápolnáját
2. Új könyvek érkeztek a városi könyvtárba
3. Prevenciós előadások a gimnáziumban
4. Alapítványi bálját tartotta a katolikus iskola
5. Pályaorientációs nap a Hámori Szakgimnáziumban
6. Kürti László költő volt a könyvtár vendége
7. Hírek, események a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-nél
8. Szávoszt Katalin keramikusművész kiállítása
9. Molnár Lajos mond mesét
10.Részletek a Háromszék Táncegyüttes előadásából

Aktuális (2017. november 22.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról