Református óvodások bizonyságtétele

Tiszafüred, 2017. április 20. Kálvin Közösségi Ház

A Bán Zsigmond Református Óvoda egy hagyományos rendezvényét tartotta meg április 20-án, a Kálvin Közösségi Házban. Tizenhat kisgyermek bibliai történeteket mondott el meghívott vendégek, a szülők, óvó nénik és gyermekek előtt.

A délelőtt tíz órára meghirdetett eseményre először a szülők érkeztek meg, azok, akik éppen ráértek ezen a csütörtöki napon, és kíváncsiak voltak arra, hogy gyermekük hogyan mutatkozik be egy nagy közönség előtt. Az óvoda hagyományos rendezvényén a gyerekek bibliai történeteket mutattak be. (Az első, hasonló rendezvényt 2015. március 31-én tartották.) A korábbi évekből tudjuk, hogy ezeket a történeteket nem erre az alkalomra tanulják meg az óvodások, hanem a nevelési év során készültek fel ezeknek az előadására.

A megjelenteket először Fegyvernekiné Varga Erzsébet vezető óvónő köszöntötte, aki elmondta, hogy a gyerekek előadása bizonyságtétel a jelenlévők előtt.

Nagytiszteletű Szabó Konrád Sándor örömét fejezte ki, hogy az óvodás és iskolás gyermekek bibliai történeteken szocializálódnak. Reméli, hogy a Biblia útmutatásait és ezeket a történeteket a gyerekek nemcsak megtanulják, hanem majd felnőttként beépítik a saját életükbe.

bib5 bib1 bib2 bib4

Ozsváth János, a református iskola igazgatója saját életének egy régi eseményére emlékezett, amikor ő is hasonló helyzetben volt: bibliai történetek ismeretéről adott számot.

A rövid köszöntők után 16 óvodás mondta el a megismert és megtanult bibliai történeteket. A legtöbb történet Jézus életének valamelyik eseményét vagy csodatételét örökítette meg, de hallottunk Józsefről, Péterről, Noéról vagy Jónásról szóló előadást is. A Bán Zsigmond Óvodában a nevelés kerete a református hitre nevelés, amelynek célja: művelt, jellemes keresztyén ember formálása, aki mindenkor hűséges Teremtő Istenéhez. Az óvodapedagógus feladata, hogy az Ige üzenetét közvetítse a kisgyermekekhez, elvezesse a gyermekeket az Úrral való közösség felé.  Az év folyamán az óvónők meghatározott szempontok alapján választják ki a bibliai történeteket. Olyan olvasmányokat ismertetnek meg a gyerekekkel, amelyek pozitív érzelmi töltettel rendelkeznek, amelyek a szerető, gondoskodó Isten-képet erősítik meg. A nevelésben – természetesen – jelen vannak a magyar népmesék is, de a bibliai történeteket megkülönböztetik ezektől, hiszen ezek a történetek Isten üzenetét, Igéjét közvetítik a keresztyén embernek.

Az óvodások előadása után Erzsike óvó néni megköszönte a szülők segítségét, hiszen a gyerekek otthon is gyakorolták, tanulták a történeteket. Szabó Konrád Sándor elnök-lelkész néhány mondatban összefoglalta a rendezvényt, gratulált a gyermekeknek, megköszönte az óvodapedagógusok munkáját, majd Fegyvernekiné Varga Erzsébet közreműködésével ajándékot adott át minden óvodásnak.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv április 25-ei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról