Születésnap a Nyitnikék Óvodában

Tiszafüred, 2017. május 15. Tiszafüredi Óvodák Nyitnikék Tagóvodája

Május 15-én, délelőtt születésnapi ünnepségét tartotta a Nyitnikék Óvoda. A hatalmas torta 42 színes gyertyáját csaknem száz kisgyermek fújta el.

Ezen a hétfő délelőttön ünnepi hangulat fogadta az óvodába érkezőket, hiszen születésnapra készülődtek a felnőttek és a gyerekek. A csoportok egy-egy dallal köszöntötték az ünnepet.

A falakra színes dekoráció került, és időben megérkezett a hatalmas születésnapi torta, aminek közepén az óvoda közismert jelképe, egy cinegemadár nézelődött. A születésnap a Nyitnikék Óvoda hagyományos rendezvénye, ezúttal már a 42. évfordulót köszöntötték a jelenlévők. A köszöntő előtt az óvodások felsorakoztak a folyosón, de előtte még jó alaposan megnézték a születésnapi tortát. Az óvó nénik elmondták a gyerekeknek, hogy a tortát nemsokára mindenki megkóstolhatja.

nyit2 nyit3 nyit4 nyit5 nyit6 nyit7

Muliter Szilvia vezető óvónő néhány szóban foglalta össze, hogy ez az ünnepi alkalom, vagyis május 15-e az óvoda születésnapja. Köszönetet mondott az intézményben dolgozó felnőtteknek, majd bejelentette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív programhoz benyújtott pályázaton Tiszafüred 225 millió forintot nyert az óvoda és a mellette lévő bölcsőde felújítására. (A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével címmel benyújtott pályázatban a Tiszafüredi Óvodák és a Tiszafüredi Bölcsőde fejlesztése valósul meg: új óvodai aula, egyéni fejlesztőszoba, foglalkoztató, kiszolgáló helyiségek jönnek létre, megújul az udvar, a játszótér, napkollektor kihelyezésére, tetőkert, új bölcsődei csoportszobák kialakítására kerül sor.)

Az ünnepség ezután a torta tetejére elhelyezett tűzijátékok meggyújtásával folytatódott, majd a száz kisgyermek közös erővel fújta el a 42 színes gyertyát. A délelőtti szórakozáshoz tartozott még a torta elfogyasztása, természetesen, mindenkinek jutott az édességből, majd a Galagonya Bábszínház előadására ültek be a gyerekek, hogy felejthetetlen legyen számukra ez a születésnap.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv május 17-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. A Magyar Rákellenes Liga felhívása
2. Közbiztonsági fórum Tiszafüreden
3. Előadás a gluténmentes táplálkozásról
4. Erdélybe küld gyommag-gyűjteményt a szakember
5. Megkezdődött a Foltvarró Fesztivál
6. Séta az egészséges életmód jegyében
7. Esti mesét mond: Molnár Donát
8. Nagyszabású rendezvényt tartottak Kunmadarason
9. Varró Dániel költő-műfordító volt a könyvtár vendége
10.Foci: 5:2 arányú győzelem!
11.Beszélgetés Abádszalók polgármesterével

Aktuális (2017. október 18.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról