Születésnap a Nyitnikék Óvodában

Tiszafüred, 2017. május 15. Tiszafüredi Óvodák Nyitnikék Tagóvodája

Május 15-én, délelőtt születésnapi ünnepségét tartotta a Nyitnikék Óvoda. A hatalmas torta 42 színes gyertyáját csaknem száz kisgyermek fújta el.

Ezen a hétfő délelőttön ünnepi hangulat fogadta az óvodába érkezőket, hiszen születésnapra készülődtek a felnőttek és a gyerekek. A csoportok egy-egy dallal köszöntötték az ünnepet.

A falakra színes dekoráció került, és időben megérkezett a hatalmas születésnapi torta, aminek közepén az óvoda közismert jelképe, egy cinegemadár nézelődött. A születésnap a Nyitnikék Óvoda hagyományos rendezvénye, ezúttal már a 42. évfordulót köszöntötték a jelenlévők. A köszöntő előtt az óvodások felsorakoztak a folyosón, de előtte még jó alaposan megnézték a születésnapi tortát. Az óvó nénik elmondták a gyerekeknek, hogy a tortát nemsokára mindenki megkóstolhatja.

nyit2 nyit3 nyit4 nyit5 nyit6 nyit7

Muliter Szilvia vezető óvónő néhány szóban foglalta össze, hogy ez az ünnepi alkalom, vagyis május 15-e az óvoda születésnapja. Köszönetet mondott az intézményben dolgozó felnőtteknek, majd bejelentette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív programhoz benyújtott pályázaton Tiszafüred 225 millió forintot nyert az óvoda és a mellette lévő bölcsőde felújítására. (A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével címmel benyújtott pályázatban a Tiszafüredi Óvodák és a Tiszafüredi Bölcsőde fejlesztése valósul meg: új óvodai aula, egyéni fejlesztőszoba, foglalkoztató, kiszolgáló helyiségek jönnek létre, megújul az udvar, a játszótér, napkollektor kihelyezésére, tetőkert, új bölcsődei csoportszobák kialakítására kerül sor.)

Az ünnepség ezután a torta tetejére elhelyezett tűzijátékok meggyújtásával folytatódott, majd a száz kisgyermek közös erővel fújta el a 42 színes gyertyát. A délelőtti szórakozáshoz tartozott még a torta elfogyasztása, természetesen, mindenkinek jutott az édességből, majd a Galagonya Bábszínház előadására ültek be a gyerekek, hogy felejthetetlen legyen számukra ez a születésnap.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv május 17-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról