Tehetséggondozó csoportok a református óvodában

Tiszafüred, 2017. május 25. Bán Zsigmond Református Óvoda

Május 25-én egy ünnepi összejövetelre került sor a Bán Zsigmond Református Óvodában. Évzáró ünnepségét, bemutatóját tartotta az óvodában működő három tehetséggondozó csoport, illetve a rendezvény első részében adták át a városi bál bevételéből megvásárolt két udvari játékot a gyermekeknek.

A rendezvény kezdetén Fegyvernekiné Varga Erzsébet vezető óvónő köszöntötte a megjelenteket, köztük Ábrahám Tamást, a Tisza-tó Kulturális és Rendezvényszervező Kft. ügyvezetőjét, nagytiszteletű Szabó Konrád Sándort és Ozsváth Jánost, az intézmény igazgatóját. A köszöntő után elhangzott az is, hogy ebből az alkalomból kerül sor az óvodának adományozott két új kültéri játék átadására, illetve a tehetséggondozó csoportok évzáró bemutatkozására.

Ábrahám Tamás elmondta a jelenlévőknek, hogy a társaság kapott megbízást a városi bál szervezésére, és a bál bevételéből háromszázezer forintot utaltak át az óvoda részére. Ebből az összegből vásárolták meg a kétüléses, rúgós lovacskát és egy terepjáró kisautót, amit a gyerekek már ki is próbálhattak.

jtk1 jtk2 jtk3 jtk4 jtk5 jtk6

Az óvodások angol nyelvi oktatását végző Kalózné Kiss Judit tájékoztatást adott a jelenlévő szülőknek arról, hogy hetente háromszor tart angol foglalkozást a gyerekeknek, ahol alapvető fogalmakat, a bemutatkozást, számokat, színeket, családtagok megnevezését, az ünnepi szokásokat tanulják meg az óvodások, játékos foglalkozás keretében. A negyedórás bemutatóban az elvégzett munkának egy kis szeletét tárták a jelenlévők elé.

A zeneóvodásokat Gyémánt Jánosné óvó néni vezette be a terembe. A gyerekek egyszerű ütőhangszerekkel, táncos gyermekjátékokkal, ritmusgyakorlatokkal, mondókákkal mutatkoztak be a szülőknek.

Fegyvernekiné Varga Erzsébet vezető óvónő a néptánc alapjaival ismertette meg a csoport tagjait, ahol – a pünkösdi ünnepet idéző – egyházi éneket, gyermekdalokat, körjátékot, körtáncot adtak elő. A bemutató végén a gyerekek táncba hívták a szülőket is.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv május 31-ei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ülésezett a képviselő-testület szeptember 13-án
2. Sajtótájékoztató a Nagykun-Hús Kft. telephelyén
3. Könyvek és programok a könyvtárból
4. A vándor Biblia a református gyülekezetben
5. Száz önkéntes vett részt a TeSzedd! akcióban
6. Újabb pályázatot készítenek elő a gimnáziumban
7. Az egykori „kisspálosok” 55 éves osztálytalálkozója
8. XI. Őszi Vigadalom Tiszaigaron
9. Betyártalálkozó a Patkós csárdánál
10.Őszi Folklór Fesztivál Tiszaszentimrén
11.IV.Tiszavégi nap
12.A Cseperedő Óvoda szüreti rendezvénye
13.Szüreti mulatság a református óvodában
14.Megnyílt Gruber József jubileumi kiállítása

Aktuális (2017. szeptember 20.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról