Pedagógusnap

Tiszafüred, 2017. június 1. Kovács Pál Művelődési Központ

Tiszafüred Város Önkormányzata június elsején, a Kovács Pál Művelődési Központba hívta a tiszafüredi nevelési-oktatási intézmények dolgozóit, a városi pedagógusnapra. A köszöntő és az ünnepi műsor után elismerések átadására került sor, majd Ujvári Imre polgármester megnyitotta Nagy Edina amatőr természetfotós kiállítását a művelődési központ kistermében.

A Himnusz elhangzása után Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte tisztelettel a megjelenteket. Elnök úr a történelembe tekintett vissza, az emberré válás, a tanulás, a tanítás folyamatát, változásait foglalta össze, egészen a jelenkorig, amikor a pedagógusok, tanárok, oktatók, nevelők váltak az oktatás szakembereivé. Letettük a pedagógusok kezébe a jövőt – mondta Kovács Sándor -, de ez a feladat nem könnyű, ha nem adunk az Önök kezébe eszközöket. Kis lépéseket tesz előre a kormányzat, hogy a pedagógusok megkapják azt a megbecsülést, amit megérdemelnek. Kovács Sándor szeretné, ha az egész országban megbecsülnék és támogatnák ezt a hivatást. Az Önök megbecsülése a mi jövőnk – fejezte be az ünnepi köszöntőt Kovács Sándor.

ped1 Kovcs msor ped2Rajna Gal

Ezután a Fekete László Zeneiskola öt növendékének és a Tiszafüredi Óvodák kisgyermekeinek műsora következett.

Az ünnepség alkalmából alkalmából elismerések átadására is sor került. Tiszafüred Város Kultúrájáért kitüntetésben részesült Rajna Jánosné, a Tiszafüredi Tankerületi Központ nyugalmazott igazgatója, szintén Tiszafüred Város Kultúrájáért posztumusz elismerést adományozott a képviselő-testület Gaál Ferencnének. (Az elismerést leánya, Gaál Ildikó vette át.) Polgármesteri Elismerő Oklevelet és aranydiplomát nyújtottak át Millinkhoffer Mária óvodapedagógusnak. Kulcsár Istvánné középiskolai tanár későbbi időpontban veszi át az elismerő oklevelet és az aranydiplomát. Nagy Imre tanár úr számára is átnyújtották a Polgármesteri Elismerő Oklevelet és az aranydiplomát.

Millink Nagy Kirly Varga Czinegn Paksi

Polgármesteri Elismerő Oklevelet vett át Király Péterné, a Tiszafüredi Bölcsőde kisgyermeknevelője, Varga Lászlóné és Czinegéné Buszlai Katalin, a Háromkirályok Óvoda két pedagógusa, Takácsné Paksi Mária, a Bán Zsigmond Református Általános Iskola igazgatóhelyettese, Pataki Józsefné, a Bán Zsigmond Református Óvoda pedagógusa, Dulai Józsefné és Richterné Gál Ibolya Hedvig a  Szent Imre Katolikus Általános Iskola pedagógusai, Besenyei Sándorné, a Tiszafüredi Óvodák óvodapedagógusa, Dögei Imréné, a Kossuth Lajos Gimnázium tanára, Szabó Anikó, a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa.

Pataki Dulai Hdi Besenyei Dgei Anik

Polgármesteri Elismerő Oklevelet és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet nyújtottak át – munkájuk elismeréseként és nyugalomba vonulásuk alkalmából – a Hámori András Szakgimnázium és Szakközépiskola két tanárának: Varga Andrásnénak és Nagy Lajosnak.

Vargn Lajos ped3 ped4 killts1 killts2

Az ünnepség után Ujvári Imre polgármester – a művelődési központ kistermében – megnyitotta Nagy Edina pedagógus, amatőr fotós természetképeit bemutató kiállítását. Nagy Edina néhány éve, hobbiként foglalkozik természetfotózással. Amikor ideje engedi (jelenleg a nagyiváni általános iskolában tanít), a reggeli órákban vagy alkonyatkor megy ki a természetbe, keresi fel a jól ismert vagy éppen ismeretlen helyeket, ahol a természet változását, szépségeit, a növény- és állatvilág életét örökíti meg. Nagy Edinának jó szeme van a természetfotózáshoz: olyan pillanatokat, eseményeket lát és örökít meg, amit a legtöbben észre sem veszünk. A kiállítás – a művelődési központ kistermében – június 16-áig látogatható.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 7-ei műsorában láthatják, illetve az esemény teljes felvételét már megtekinthetik Youtube-csatornánkon.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról