Tanévzáró a Fekete László Zeneiskolában

Tiszafüred, 2017. június 16. Hámori András Szakgimnázium és Szakközépiskola aulája

A Fekete László Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola június 16-án tartotta a 2016-17-es  tanév záró ünnepségét, a Hámori András Szakgimnázium épületében. Az intézmény igazgatójának ünnepi beszédét követően kis hangversenyen mutatkozott be az intézmény néhány kiváló növendéke.

A Himnusz elhangzása, eléneklése után az intézmény igazgatójának, Kőmíves Miklósnak az évértékelője következett. Az igazgató elmondta, hogy az elmúlt tíz hónap munkájáról, eseményeiről készített beszámolót. A tanév elején beiratkozott 237 tanuló közül 232 fő tett eredményes vizsgát. A beiskolázást segítette, hogy nőtt a zeneóvodások száma. A Háromkirályok és a Cseperedő Óvodában a helyszínen tartották a foglalkozásokat, ami a szülők és a gyermekek számára is könnyebbséget jelentett. A Kossuth Lajos Általános Iskolában működő kezdő csoport óráinak egy részét az iskola beillesztette a tanrendbe, így a kisdiákoknak már csak a hangszeres órákra kellett átmennie a zeneiskolába. Jó kapcsolatot tartanak fenn a Kossuth Lajos Gimnáziummal, ahol a növendékek a nyolcosztályos gimnáziumban tanulnak. Kőmíves Miklós zsúfolt tanévnek nevezte az elmúlt évet, versenyeken, szakmai találkozókon, hangversenyeken is részt vettek a tanulók. Az elmúlt évtől kezdve a tanév végi jutalmazást nem könyv, hanem hangverseny-bérlet formájában adják, aminek anyagi okai vannak. Több országos, regionális és megyei versenyen indultak az iskola növendékei, és egy hosszú felsorolás kellene ahhoz, hogy minden eredményről szó essen. Az igazgató név szerint mutatta be azt a két növendéket – Samodai Csenge Borókát és Gyárfás Balázst – akik zenei szakgimnáziumba nyertek felvételt. Szintén kiemelte azokat a tanulókat, akik hat év munka után alapvizsgát tettek.

Kőmíves Miklós szólt a mindenkit érintő kérdésről; az iskola további sorsáról is. Az épület sorsa eldőlt. A fenntartó tájékoztatta arról, hogy az iskola az egykori kollégium épületébe költözik. Szeptemberben ez még nem fog megtörténni, de az átalakítást, felújítást követően átköltözik az intézmény az új székhelyre. A beszámoló végén az igazgató hivatalosan is bezárta a 2016-17-es tanévet.

Ezt követően egy-egy ajándékkal búcsúzott el a két diáktól – Samodai Csenge Borókától és Gyárfás Balázstól -, akik zenei középiskolában folytatják majd tanulmányaikat. Mielőtt az iskola növendékei tanáraiktól átvették volna az okleveleket, jutalmakat és a bizonyítványt, előtte egy kis hangversenyre került sor, ahol az iskola négy diákja mutatkozott be a jelenlévőknek.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 21-ei műsorában láthatják.Adásunk tartalomjegyzéke

1. Felszentelték a katolikus iskola kápolnáját
2. Új könyvek érkeztek a városi könyvtárba
3. Prevenciós előadások a gimnáziumban
4. Alapítványi bálját tartotta a katolikus iskola
5. Pályaorientációs nap a Hámori Szakgimnáziumban
6. Kürti László költő volt a könyvtár vendége
7. Hírek, események a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-nél
8. Szávoszt Katalin keramikusművész kiállítása
9. Molnár Lajos mond mesét
10.Részletek a Háromszék Táncegyüttes előadásából

Aktuális (2017. november 22.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról