Tanévzáró a Kossuth Lajos Gimnáziumban

Tiszafüred, 2017. június 17. Kossuth Lajos Gimnázium

A Kossuth Lajos Gimnáziumban június 17-én, szombaton reggel tartották meg a tanévzáró ünnepséget.

A tanévzáró ünnepség a meghívott vendégek (járási, önkormányzati, tankerületi vezetők, képviselők) köszöntésével és nemzeti imádságunk, a Himnusz eléneklésével kezdődött. Moldován Dóra a vakációt köszöntő verse után az iskola énekkara mutatkozott be, Fügéné Szádeczky Csilla tanárnő vezetésével.

Dr. Pásztorné dr. Vass Anikó, az intézmény vezetője is köszöntötte a megjelenteket, majd egy rövid számvetésben foglalta össze a 2016-17-es tanév eseményeit. Elmondta, hogy ez a tanév sok változást hozott az intézmény életében, megköszönte az iskola pedagógusainak, dolgozóinak az erőfeszítést, azt, hogy a rendkívüli helyzetben is voltak, akik a legtöbbet, a legjobbat nyújtották, az iskola érdekében. A tanév nagyon sok programja közül kiemelte a Kossuth-napok és a Kossuth-bál megrendezését, sikerét. A tanulmányi munkából a nyelvvizsgát tett diákok nagy számát és az országos versenyen elért kiemelkedő eredményeket sorolta. Elmondta, hogy tanévzáró után a gimnázium 49 tanulója vehet át kitűnő bizonyítványt. Igazgató asszony köszönetet mondott a szülőknek, az önkormányzatnak, a partnerintézményeknek is, hogy segítették az iskola munkáját.

_DSC2129 _DSC2151 _DSC2136 _DSC2154

A rendezvényen a diáktársak nevében elbúcsúztak Mohácsi Ágnestől, akik két éven keresztül irányította a diákönkormányzat munkáját.

Az ünnepség második részében a legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt nyújtó diákok köszöntésére került sor. Ezek a tanulók ösztöndíjat vehettek át az elmúlt évben végzett munkájuk elismeréseként.

A gimnáziumba három csapatversenyt bonyolítottak le, amelynek eredményhirdetésére ebből az alkalomból került sor. A fiúk terem- és salakfociban, a lányok röplabdában mérték össze tudásukat. A helyezést elért csapatok oklevelet, az első helyezettek egy-egy serleget vehettek át a testnevelő tanároktól.

A tanévzáró ünnepség a Szózattal fejeződött be, majd a diákok a tantermekben, az osztályfőnöktől átvették a munkájukat minősítő, év végi bizonyítványt.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 21-ei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Tűzesethez riasztották a tűzoltókat július 17-én
2. Programajánló: A természet operaháza
3. A vízirendőrség gyakorlata Tiszafüreden
4. Tájékoztató: Vodafone Digitális Iskola program
5. Újabb edzőmérkőzést játszott a TVSE focicsapata
6. Hírek a City-Gas Tiszafüredi Kajak-kenu Egyesületből
7. Tiszafüredi Halasnapok - összefoglaló 2. rész

Aktuális (2017. július 19.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról