Ballagás a Kossuth Lajos Általános Iskolában

Tiszafüred, 2017. június 17. Kossuth Lajos Általános Iskola

Június 17-én rendezték meg a Kossuth Lajos Általános Iskolában a nyolcadik osztályos tanulók ballagását. Az időjárás miatt a tornateremben került sor az ünnepi rendezvényre, ahol a hetedikesek és az osztályfőnökök búcsúztatták el a nyolcadikosokat, akik szeptemberben már egy másik iskola kapuját lépik át.

Nem könnyítette meg az időjárás az ünnepség szervezőinek dolgát, hiszen az érkező hidegfront miatt nem lehetett kiszámítani, hogy a – hagyomány szerint – a Kossuth tér öreg fái alatt vagy az épületben tudják-e megtartani a rendezvényt. Mivel 11 órakor cseperegni kezdett az eső, ezért a ballagásra érkező vendégek a tornateremben és az épület folyosóján zsúfolódtak össze. A két nyolcadik osztály szépen felöltözött tanulói – a két osztályfőnök vezetésével – vonultak be a tornaterembe. Először három hetedikes diák köszönt el a ballagó nyolcadikosoktól, a szép, közös emlékeket idézték és az eltelt nyolc évet, ahol nebulókból majdnem felnőtté váltak a ballagók. A nyolcadikosok képviselője elmondta, hogy sok kedves emléket visznek magukkal. Köztük az elsős tanító nénik szavait, amely törvény volt számukra és a tanárok neveit, akik a pályaválasztás nehéz feladatában mellettük álltak. Köszönetet mondtak a szülőknek is a segítségért, támogatásért, akikre mindig számíthattak, akik szerették őket akkor is, amikor nem voltak szeretetre méltók.

A ballagó nyolcadikosok virággal köszönték meg a szülőknek, hogy felnevelték őket. Bár a zsúfolt teremben nem volt egyszerű megtalálni és megközelíteni a családtagokat.

A két osztályfőnök is elbúcsúzott diákjaitól. Először Puha István tanár úr szólt osztályának tanulóihoz. A jelenlévő felnőttek – szülők és pedagógusok – nevében ígérte, hogy továbbra is megkapnak minden támogatást, segítséget, amire szükségük lesz. Az útjaink elválnak – mondta -, de reméljük, ezek az utak hamarosan keresztezni fogják egymást. Pákné Vályi Angéla tanárnő természetesnek nevezte, hogy diákjai elhagyják az általános iskolát. A pedagógusoknak el kell engedniük tanítványaik kezét, akik a mély víz, az élet felé indulnak. Az osztályfőnök bízik abban, hogy a fiatalok megállják majd helyüket az új iskolában, az új körülmények között.

Az iskola pedagógusai nemcsak a nyolcadikos tanulóktól búcsúztak el, hanem azoktól a szülőktől is, akik a szülői szervezet tagjaként vagy más formában segítették az intézmény munkáját. Mohácsiné Daróczi Marianna tagintézmény-vezető egy-egy csokor virággal köszönte meg ezeknek a szülőknek a több éves munkáját.

Az ünnepség záróeseménye az volt, amikor az iskola zászlaját a ballagó osztályoktól átvették a hetedikes tanulók, majd a két nyolcadik osztály egy-egy szalagot helyezett el a zászlón, amivel itt hagyták nevüket, emléküket a Kossuth Lajos Általános Iskolában.

A ballagás egy látványos eseménnyel ért véget: a ballagók – az épület előtt – léggömböket eresztettek el, amelyek elvitték a hírét mindenfelé, hogy megérkezett a nagy nyári vakáció.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 21-ei műsorában láthatják.


 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Felszentelték a katolikus iskola kápolnáját
2. Új könyvek érkeztek a városi könyvtárba
3. Prevenciós előadások a gimnáziumban
4. Alapítványi bálját tartotta a katolikus iskola
5. Pályaorientációs nap a Hámori Szakgimnáziumban
6. Kürti László költő volt a könyvtár vendége
7. Hírek, események a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.-nél
8. Szávoszt Katalin keramikusművész kiállítása
9. Molnár Lajos mond mesét
10.Részletek a Háromszék Táncegyüttes előadásából

Aktuális (2017. november 22.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról