II. Decathlon Tavi Napok

Tiszafüred, 2017. június 24-25. Morotva kerékpáros pihenőpark

Június 24-én és 25-én, a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében került sor a Decathlon Tavi Napokra a Morotva kerékpáros pihenőparkban. Mindkét napon kellemes időjárás és rengeteg sportolási lehetőség várta az érdeklődőket a szárazföldön és a vízen egyaránt.

Decathlon Tavi Napok elnevezéssel, a Magyar Szabadidősport Szövetség szervezésében, immár második alkalommal került sor erre a kétnapos rendezvényre, amelynek ismét kellemes környezetet biztosított a Morotva kerékpáros pihenőpark. A sportos életmódot kedvelőknek vagy a nyári szabadságot Tiszafüreden töltő családoknak, esetleg az itt táborozó gyerekeknek nagyszerű lehetőség volt ez a két nap, hiszen játékokkal, sportolással tölthették el az időt, és felkészültségüknek megfelelően, különböző kihívásokban, versenyekben is részt vehettek.

Maga a sportnap valójában a legkülönbözőbb sportokkal, sportágakkal vagy szabadtéri játékokkal foglalkozó, illetve sportfelszereléseket gyártó vállalkozásoknak a bemutatója. A Magyar Szabadidősport Szövetség azt a feladatot vállalja, hogy megkeresi, összegyűjti ezeket a cégeket, társaságokat, szponzorokat keres a lebonyolításhoz, illetve a versenyek megszervezését végzi. Az esemény ezen kívül, lehetőséget adott a helyi és környékbeli településeknek a bemutatkozásra, ezért találkoztak a nézelődők a füredi Halasnapok, az abádszalóki nyár vagy a tiszaderzsi Dinópark programjaival, kínálatával.

deca10 deca1 deca2 deca3 deca5 deca11deca6 deca7 deca8 deca9 

Azt, hogy a hasonló rendezvények iránt van érdeklődés, először a Tour d’ Tisza-tó elnevezésű kerékpárversenyen tapasztaltuk, hiszen csak a nevezett résztvevők száma ezer-ezerötszáz fő között van évente, nem számítva az ideérkező családtagokat. A Tavi Napok külön érdekessége az, hogy szabadtéri és vízi sportoknak is kedvező a terület: maga a pihenőpark nagy, füves, szabad teret ad a pályák, játékok elhelyezéséhez, míg a holtág és a belső kis tó a legkülönfélébb vízi eszközök kipróbálására nyújt megfelelő helyet.

Biztosan nem volt olyan érdeklődő, aki minden sporteszközt kipróbált volna, ezért ki-ki úgy válogatott a kínálatból, ahogyan edzettségi szintje vagy ideje engedte. Erről a kínálatról érdemes beszélni, ugyanis a sportolási lehetőségek óriási tárházát vonultatták fel a szervezők. A vízi eszközök, a labdajátékok, az ún. gördülő járművek, a különféle ütős és célzó játékok, futás, séta és sétahajó között lehetett válogatni. Aki valóban az erejét, fizikai képességeit akarta kipróbálni, az nevezhetett a tájfutásra, a cross futásra, vagy összegyűjthette a szükséges pontokat, hogy értékes ajándékcsomaggal térjen haza. A legmodernebb eszközök és sportágak mellett találkoztunk régi, hangulatos játékokkal is, mint az abádszalókiak népi játszóháza vagy a Csiki pihenőkert, ahol a jurta mellett az íjászatot is ki lehetett próbálni. Az íjászoktól nem messzire lézerharcot és paintballt láthattunk, volt tehát miből válogatni.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv június 28-ai műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Megnyílt a Vackor Varroda: Háry János című kiállítása
2. A katolikus iskola diákjainak Márton-napi műsora
3. Márton-napi mulatság a Háromkirályok Óvodában
4. Juhász Viktória mond mesét
5. Szolnok Televízió: a Megyei Tükör októberi adása
6. Anna Frank élete a gimnáziumban
7. Asztalitenisz: TASE-Kováts DSE 10:8
8. Autó-Füred városi asztalitenisz bajnokság
9. Foci: TVSE-Nyírbátor 2:1
10.A Kossuth Lajos Gimnázium szalagavató ünnepsége

Aktuális (2017. november 15.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról