Sajtótájékoztató a Halasnapokról

Tiszafüred, 2017. június 30. Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Horgászközpont

Június 30-án, az Örvényi-morotvánál található horgászközpontban került sor az ez évi Halasnapok sajtótájékoztatójára. A rendezvényt lebonyolító szervezetek: Tiszafüred Város Önkormányzata és a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. vezetőjén kívül jelen volt a tájékoztatón Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke is.

Érdekes és szép helyszínen, az Örvényi-morotva mellett került sor a sajtótájékoztatóra, amit érdemes is volt bemutatni a sajtó képviselőinek. A holtág nyári arcát mutatta meg a vendégeknek, szép hátteret adva a rendezvénynek. A megjelenteket Kerekes Sándor, az önkormányzat sajtókapcsolatokért felelős munkatársa köszöntötte.

Először Kovács Sándor, a megyei közgyűlés, illetve a Tisza-tavi Területfejlesztési Tanács elnöke kapott szót. Elnök úr véleménye az volt, hogy az, aki a környéken vagy Debrecen-Eger-Szolnok vonzáskörzetében él, az már egyszer biztosan járt a Halasnapokon. Az ide évben is a Halasnapok a környék legjobb, idegenforgalmi, kulturális rendezvénye. Ez az esemény megmutatja, hogy milyen lesz az idegenforgalmi szezon. A Halasnapok illeszkedik a tó körüli települések programjába. A Tisza-tó nemcsak ezzel az eseménnyel várja a vendégeket, hanem kiszolgálja a horgászokat, a kerékpárosokat, a túrázókat, a könnyed szórakozásra vágyókat és az operarajongókat is. Bár Tiszafüred vállalta, hogy megrendezi a legnagyobb fesztivált a Tisza-tónál, de ez a Tisza-tó térségének rendezvénye. Kovács Sándor gratulált a szervezőknek, s reméli, hogy ez a térség töretlenül fog fejlődni. Jó munkát kívánt azoknak, akik a Halasnapok szervezésében dolgoznak.sajt400

Ujvári Imre polgármester azt hangsúlyozta, hogy a Halasnapok Tiszafüred és a régió legnagyobb múltú rendezvénye, amelynek a folyamatosan megújítására törekszik – 2014 óta - az önkormányzat. A polgármester részletesen ismertette a három nap programját, amely a pénteki felvonulással kezdődik. Szombaton és vasárnap a kis- és nagyszínpadon zajlanak a műsorok, szórakoztató, főző- és sportprogramokat kínálnak a vendégeknek. Ujvári Imre kiemelt néhányat az események közül: a halételek utcáját, Veress Zoltán műrepülő bemutatóját, a Rippel-látványshowt. Lesz egy rögzített hőlégballon a helyszínen, ahonnan szét lehet majd nézni. Összegzésként elmondta, hogy ígéretes rendezvénysorozat lesz a Halasnapok.

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. ügyvezetője, Hegedűs Gábor tájékoztatást adott arról, hogy ez a második év, amikor a társaság vállalkozott a halászlé és halételek főzőversenyének lebonyolítására. Tavaly 28, idén negyvennél több bográcsban fő majd a hal. A Halasnapok összes résztvevőjét jóllakatni nem tudják majd, de kóstolóra lesz lehetőség. A kft. biztosítja a főzéshez a halat, tűzifát, asztalt és ülőalkalmatosságot. A jó hangulat megteremtését a száz tagú cigányzenekar három prímása segíti majd, a főzőverseny házigazdája Szőke András lesz.

A sajtótájékoztató végén a jelenlévők egyöntetű véleménye volt, hogy találkoznak majd – június 7-e és 9-e között, a Halasnapokon.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv július 5-ei műsorában láthatják.


 

 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Megnyílt a Vackor Varroda: Háry János című kiállítása
2. A katolikus iskola diákjainak Márton-napi műsora
3. Márton-napi mulatság a Háromkirályok Óvodában
4. Juhász Viktória mond mesét
5. Szolnok Televízió: a Megyei Tükör októberi adása
6. Anna Frank élete a gimnáziumban
7. Asztalitenisz: TASE-Kováts DSE 10:8
8. Autó-Füred városi asztalitenisz bajnokság
9. Foci: TVSE-Nyírbátor 2:1
10.A Kossuth Lajos Gimnázium szalagavató ünnepsége

Aktuális (2017. november 15.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról