Megszépült a tiszaszőlősi Idősek Klubja

Tiszaszőlős, 2017. október 5. Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központ Tiszszőlősi Szakmai Egysége Jókai utca

Október 5-én megterített asztalok, hangulatos műsor és ünnepi gondolatok várták azokat, akik a tiszaszőlősi idősek klubjába érkeztek. A rendezvénnyel a meghívott vendégek, a klub tagjai, az intézmény dolgozói az idősek napját és az épület felújítását ünnepelték.

Kívülről és belülről is látványosan megszépült a tiszaszőlősi Jókai utcában lévő idősek klubja, amely a Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központ Tiszaszőlősi Szakmai Egysége, hivatalos nevet viseli. A rendezvényre a településről és a környező községekből is érkeztek meghívott vendégek, de a legnagyobb öröm mégiscsak azoké az idős embereké volt, akik nap mint nap látogatják az intézményt, akik számára közösséget, biztonságot, barátokat ad az idősek klubja. Az intézmény dolgozói fogadták és helyezték el az ünnepségre érkezőket, szép lassan megteltek a nagyobb helyiségek, ahol asztalt is terítettek mindenkinek.

Az ünnepségre érkezett szép számú vendéget a szakmai egység vezetője, Mári Anita köszöntötte, s bemutatta azokat, akik megtisztelték a rendezvényt: Kovács Sándort, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét, Kerekes Andrást, Tiszaszőlős polgármesterét, Fodor Gusztávot, a Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központ igazgatóját, a község és a szomszédos települések önkormányzati, egyházi vezetőit, képviselőit. Az egység vezetője elmondta, hogy hagyományosan megünneplik a klubban az idősek napját, de ez az alkalom egyúttal az épület felújításának befejezéséről is szól. Mári Anita röviden szólt az idősek tiszteletéről, amellyel kifejezzük, hogy ők társadalmunk fontos tagjai, akikre a fiatalabbaknak szükségük van.

IMG_8591 IMG_8588 IMG_8567 IMG_8571 IMG_8568 IMG_8577

Kerekes András, Tiszaszőlős polgármestere az intézményt, a szakmai egységet is bemutatta a vendégeknek. Elmondta, hogy az épületben helyet kapott a család és gyermekjóléti szolgálat, az idősek napközi ellátása, a házi gondozás, illetve a szociális étkeztetést is innen biztosítják. Ez az összejövetel alkalmat ad arra is, hogy átadják a felújított épületeket. Mivel pályázati lehetőséget nem találtak, ezért az önkormányzat saját forrásból végezte el a szükséges munkát. Harmincmillió forintból valósították meg az átalakítást és a felújítást. A kivitelező a LADÉP Kft. volt. A cég nagy szakértelemmel, határidőre készült el a felújítással. A polgármester az idősek napja alkalmából arról is beszélt, hogy ma, méltatlanul, alig becsüljük meg az időseket. Régen az öreg emberek olyan értékeket jelenítettek meg, amelyek a társadalom számára vonzóak voltak. Változtatni kell azon, amit a reklámok is sugallnak, hogy ha idős vagy, nem számítasz. Kerekes András sok erőt, egészséget, hosszú életet kívánt az idősek klubja tagjainak.

IMG_8590 IMG_8578 IMG_8569 IMG_8586 IMG_8582 IMG_8584

Fodor Gusztáv, a szolgáltató központ igazgatója (egyúttal Tiszaderzs település lelkipásztora) Mózes könyvéből idézte Isten Igéjét; hogyan gondolkodik a Mindenható az idős emberekről. Isten az idősek tiszteletét egy sorba helyezi önmaga tiszteletével. Fodor Gusztáv hasonló véleményt fogalmazott meg, mint Kerekes András, világunkban egyre kisebb tiszteletet kapnak az idős emberek. A lelkész azt tapasztalta, hogy a tiszaszőlősi közösségnek a lelke is megújul, nemcsak ez az épület. Fodor Gusztáv, mint a Tiszaszentimre Református Szociális Szolgáltató Központ igazgatója értéknek nevezte a központ munkatársainak tevékenységét, szakmaiságát és az épületet, amivel az önkormányzat megajándékozta az időseket. Itt az idős emberek szeretetet is kapnak – mondta.

Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte az ünnepség résztvevőit, aki az élet dolgairól beszélt, arról, hogy a magunknál 15 évvel idősebbeket tekintjük öregnek, tehát 15 évesen a 30 éveseket, harmincévesen a 45-ösöket, később a hatvan-, majd 75 éveseket. Saját, karcagi emlékét idézte fel, amikor az idősek otthonában egy 92 éves néni nevezte öregnek a századik születésnapját ünneplő lakótársát.

Az ünnepi ebéd előtt a Tisza-tavi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek táncbemutatóját, majd a tiszaszőlősi Kulcsár Sándor bácsi előadását tekintették meg a rendezvény vendégei.

Az eseményről készült összefoglalót a Főnix Tv október 11-ei műsorában láthatják.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról