Lakossági fórum a nemzeti konzultációról

Tiszafüred, 2017. október 20. Kovács Pál Művelődési Központ

Október 20-án, kora este tartott lakossági fórumot Tiszafüreden, a Kovács Pál Művelődési Központban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A meghívóban, a kiosztott szórólapokon és a nagyterem kivetítőjén is olvasható volt a kormány és a fórum legfontosabb üzenete: Védjük meg Magyarországot!

Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre köszöntötte először a megjelenteket és a két vendéget: Dömötör Csaba államtitkárt és Kovács Sándort, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnökét. Bevezetőjében a polgármester elmondta, hogy ebben az időszakban országszerte, kétszáz helyszínen tartanak hasonló fórumokat.

Kovács Sándor véleménye az volt, hogy történelmi időket élünk, hiszen minket is megpróbál a történelem. A bevándorlás, a migráció kérdésében vannak, akik felmérik a helyzet súlyosságát, de vannak, akik azt szeretnék, hogy Magyarországra idegen vallású, kultúrájú, szokású emberek költözzenek be. Kovács Sándor arra kérte a jelenlévőket, hogy álljanak ki a nemzeti konzultáció mellett, álljanak a magyar kormány mellé, álljanak ki a magyar nép érdekeiért, hiszen most Magyarország léte, kultúrája, jövője a tét.

nemzet1 nemzet2

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultáció célját hangsúlyozta: az emberek mondják meg, milyen Európában szeretnének élni. Az államtitkár sorba vette a Soros-terv pontjait, amely évente, legalább egymillió illegális bevándorló betelepítéséről szól, célul tűzte ki a határvédelmi kerítések lebontását, a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlók kötelező szétosztását, illetve fejenként 9 millió forint állami segély biztosítását minden migránsnak. Dömötör Csaba vázolta az ellenzéki pártok véleményét, akik a kerítés lebontását és a bevándorlók kvóta alapján történő szétosztását kívánják. Idézte Orbán Viktor miniszterelnöknek – ezen a napon – elhangzott nyilatkozatát, mely szerint az Európai Parlament megkezdte a Soros-terv végrehajtását: a belügyi szakbizottság ennek megfelelő szabályozást fogadott el, vagyis létrejönne Európában egy állandó, kötelező és felső határ nélküli szétosztási mechanizmus, egy kötelező betelepítési kvóta.

Az eseményről készült összefoglalót és a helyszínen készült riportot a Főnix Tv október 25-ei műsorában láthatják.


 

Adásunk tartalomjegyzéke

1. Megnyílt a Vackor Varroda: Háry János című kiállítása
2. A katolikus iskola diákjainak Márton-napi műsora
3. Márton-napi mulatság a Háromkirályok Óvodában
4. Juhász Viktória mond mesét
5. Szolnok Televízió: a Megyei Tükör októberi adása
6. Anna Frank élete a gimnáziumban
7. Asztalitenisz: TASE-Kováts DSE 10:8
8. Autó-Füred városi asztalitenisz bajnokság
9. Foci: TVSE-Nyírbátor 2:1
10.A Kossuth Lajos Gimnázium szalagavató ünnepsége

Aktuális (2017. november 15.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon    

Képek a Tisza-tóról