Ünnepség advent első vasárnapján

Tiszafüred, 2017. december 3. Kiss Pál tér

Advent első vasárnapján, december 3-án, már esti sötétségben rendezte meg Tiszafüred Város Önkormányzata a városi gyertyagyújtás első ünnepi eseményét. Az alkalomra ünnepi fényekbe öltözött a Kiss Pál tér, illetve a belváros több helyszínén is elkészült a karácsonyi díszkivilágítás.

Erre a vasárnapra a tél, az advent és a karácsony is megérkezett a városba, a Kiss Pál térre. A zeneszó ünnepi hangulatot, a versek és a mesék az advent tartalmát, értelmét közvetítették a jelenlévőknek, a fények pedig a várakozás szépségét jelenítették meg. Eddig még nem látott csillogásba, díszbe öltöztették erre a hónapra a városháza előtti teret. A bejáratnál csillogó boltív, a tér közepén egy különleges fényszökőkút épült fel. A néhány napja felállított fenyőfa karácsonyfává változott, a városháza épületének felső részét is csillogó fényözön borította be.

els1 els11 els4 els5

Az első adventi köszöntőt Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke tartotta, aki az ünnepről beszélt, amikor nemcsak a lelkünk, mi magunk is ünneplőbe öltözünk, sőt ünneplőbe öltöztetjük lakásunkat, városunkat is. Tiszafüred is ünneplőbe öltözött, így várja, szép ruhájában Jézus születését. A tér is megszépült – mondta Kovács Sándor – és a város is. Advent idején nem számít a pénz, a gazdagság, a vagyon. Az számít, hogy szeretetet tudjunk adni és kapni. Kovács Sándor mindenkinek boldog készülődést, szeretetet, örömteli várakozást kívánt.

Ujvári Imre polgármester is köszöntötte a jelenlévőket. Advent a várakozás időszaka, amikor jobban reménykedünk és vágyunk a szeretetre. Ilyenkor jól esik az embereknek egy kis törődés, odafigyelés. Az önkormányzat ezzel az ünnepi díszkivilágítással szerez örömet a város lakóinak. A polgármester megköszönte mindazoknak a munkáját, akik segítették a város fejlődését: egyházaknak, vállalkozóknak, a hivatal dolgozóinak.

els3 els8 els2 els10

Az adventi rendezvény ünnepi műsorral folytatódott, ahol gyermekek idézték versekkel, dalokkal a közelgő karácsonyt, majd a tér közepén elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját Kovács Sándor és Ujvári Imre gyújtotta meg. Az ünnepség után a szervezők forró teával és pogácsával látták vendégül azokat, akik a havas-esős időjárás ellenére, eljöttek a rendezvényre. Többen a szökőkút és a tér fényeit örökítették meg, ahogyan a múlt évben is készültek szelfik és családi fotók az ünnepi díszbe öltözött Tiszafüredről.


Adásunk tartalomjegyzéke

1. Ujvári Imre polgármester tájékoztatója
2. A Tiszafüredi Rendőrkapitányság ajándékai, jótanácsai
3. Télapó járt a református óvodában
4. A Tiszafüredi Óvodák Mikulás-napi ünnepsége
5. Szent Miklós püspök élete a katolikus iskolában
6. Adventi ajándékozás a Deák téren
7. Köszönetet mondtak a véradóknak
8. Új angol nyelvi szaktanterem a református iskolában
9. Felvételek a Nyugdíjas Expóról
10.Esti mesét mond: Teróczki Máté
11.Mesetár 3. rész
12. Bemutatkozik a Kossuth Lajos Általános Iskola
13. VIII. Mazsorett Gála 1. rész

Aktuális (2017. december 13.) és korábbi adásainkat megtalálják Youtube-csatornánkon   

########################

Kiss_Pl_tr

Tiszafüred, Kiss Pál tér

2017. december


 

Képek a Tisza-tóról